Kategooria arutelu:Elukutsed

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas on mõtekas teha kategooria muusika elukutsed? Muusikute elukutsed jääks liiga kitsaks, sest sellesse ei saaks lisada näiteks muusikaõpetajajaid. --Tiuks 26. mai 2008, kell 21:14 (UTC)

On olemas ka Kategooria:Ametid --Metsavend 26. mai 2008, kell 21:20 (UTC)

Ei tea miks topelt. Inglastel on en:Category:Occupations in music, mis lõpuks jõuab en:Category:Occupations. Ma arvan, et peaks kokku viima ja elukutse on vast sobivam. --Tiuks 26. mai 2008, kell 21:26 (UTC)
NB! Loendite jaoks võiks korda teha malli {{col-4}} ja näide on en:List of occupations. Igat tähte saab ülevalt redigeerida ja ei pea lehte kerima. --Tiuks 26. mai 2008, kell 21:36 (UTC)
Elukutsed ja ametid on erinevad asjad. Näiteks peaminister on amet, mitte elukutse. Andres 27. mai 2008, kell 07:56 (UTC)
Õigus jah. Elukutse on see, mida saab õppida koolis. Kas muusikaprodutsendiks saab kuskil õppida? Vist mitte. Samas muusik saab töötada ka vabakutselise loovisikuna (näiteks füüsilisest isikust ettevõtjana). (de:Kategorie:Freier Beruf inglise vikis seda ei ole) Vastavalt töö iseloomule jagatakse ametiteks. Püüdsin otsida ingliskeelsest vikist vasteid ja sain en:Profession (elukutse), en:Employment (vastand tööpuudus en:Unemployment) ja en:Job (role) (töö? töökoht? amet?). Kategooriale töö sobiks en:Category:Employment? Mille allkategooria on meil ja inglise vikis amet. Kuna tundub, et kõik elukutsed on ameti kategoorias, siis pakuks muusika valdkonna ametite kategooriaks Ametid muusikas. Igatahes muusikaprodutsent, dirigent ja špiilmann on kategoorias de:Kategorie:Musikberuf. Elukutsete kategooriasse tuleks ka edaspidi lisada need, mida saab õppida aga on ka ametite kategoorias. --Tiuks 27. mai 2008, kell 10:45 (UTC)
Teise külje pealt on ju Eestis ametikoolid. Ave Maria (arutelu) 11. mai 2012, kell 16:38 (EEST)[vasta]