Kategooria arutelu:Eesti ärijuhid

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kes siia kategooriasse tuleks kanda? Kas ainult ettevõtete tegevjuhid või ka nõukogu esimehed ja liikmed, asepresidendid? Kes on tippjuht? --Metsavend 22. juuni 2008, kell 07:13 (UTC)

Tegelikult oli kategooria loomine ajendatud konkreetselt Jaan Männikust, sest "ärimees" tundus tema puhul kuidagi vale, ja mõtlesin, et äril ja ettevõtte juhtimisel oleks vaja vahet teha.
Minu meelest peaks tippjuhtideks nimetama inimesi, kes on professionaalsed juhid, ehk siis kellele makstakse palka ettevõtte tegevjuhtimise eest. Ega ma ka pole kindel, kuidas tippjuhti täpselt määratleda, Fontes nimetab tippjuhtideks vist ettevõtte juhatuse liikmeid (kes on sageli näiteks firma finants- või personalijuhid) ja tegevjuhti (vähemalt oma tippjuhtide palgauuringus). Aga kui suur peab ettevõte olema, seda ma küll ei tea. Samas usun, et kui on põhjust kirjutada inimesest seoses tema tööga mingi ettevõtte juhina, siis ilmselt kõlbab teda ka tippjuhiks nimetada. Ma ei tea, kas nõukogude liikmed kuuluvad siia, äkki pigem mitte.
"Ärimehe" piirid on minu jaoks veel hägusemad. Tihti sobiks võib-olla üldse "ettevõtja" rohkem. Usun, et mõned inimesed võivad ju ka mõlemasse kategooriasse (ärimehed/tippjuhid) kuuluda?
Kui nüüd püüda meenutada esimesena pähetulevaid inimesi, kes minu meelest siia võiksid käia – Sandor Liive, Tarmo Noop, Valdo Kalm, Peep Aaviksoo, Üllar Jaaksoo, Vahur Kraft, Indrek Neivelt, Meelis Virkebau, Gunnar Okk, Peeter Tohver, Monika Salu, Toomas Tamsar, Kaido Simmermann, Mart Relve… --Epp 22. juuni 2008, kell 18:45 (UTC)
Tippjuhtide hulka peaksid vist kuuluma ka riigiasutuste juhid, ülikoolide rektorid jms. Ärimehed kategooria nimena on tõesti sama umbmäärane, tegelikult peaks leidma kategooria nime, kuhu mahuksid igasugu majandustegelased. Kui on kaks ebamäärase sisuga sarnast kategooriat, hakkab suur osa nende sisust varsti kattuma. --Metsavend 22. juuni 2008, kell 21:11 (UTC)
Nojah, avaliku sektori juhid ju tegelikult ka. Kantslerid ja linnajuhid ja... Kategooria nimetamisel peaks vist teistest vikidest inspiratsiooni otsima :-). --Epp 22. juuni 2008, kell 21:30 (UTC)

Arvan, et see kategooria tuleks ümber nimetada selliseks: Kategooria:Eesti ärijuhid (http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Business_executives). --WikedKentaur 6. veebruar 2011, kell 10:12 (EET)[vasta]

kategooria nimetusega tuleks midagi ette võtta. Praegu on see liiga hägune, hõlmaks riigijuhte jne. Eesti ärijuhid oleks mõeldav, ehkki tekib küsimus, et kui suur see äri/ettevõte peab olema. --Bioneer1 (arutelu) 13. august 2014, kell 11:18 (EEST)[vasta]