Mine sisu juurde

Kate O'Mara

Allikas: Vikipeedia
Kate O'Mara (1976)

Kate O'Mara (sünninimi Francesca Meredith Carroll; 10. august 1939 Leicester30. märts 2014 Sussex) oli inglise näitleja.

Ta on tuntud 1980. aastate Ameerika telesarjast "Dünastia", kus mängis Caress Morelli.

Lisaks on ta kaasa teinud telesarjas "Doctor Who" (kehastades Ranit), töötanud koos Colin Bakeriga filmis "The Brothers" ning kehastanud Laura Wilde'i seriaalis "Howards' Way".

Elukäik[muuda | muuda lähteteksti]

Tema ema oli inglise näitleja Hazel Bainbridge.

Sussexi tütarlastekoolis logopeedina töötanud neiu huvitus näitlemisest. Esimese filmirolli tegi ta Merrie Carrolli nime all filmis "Home and Away" (1956), kuid uusi filmirollipakkumisi sellele ei järgnenud. Siiski kutsuti teda aeg-ajalt külalisnäitlejaks mõnda telesarja ("Danger Man", "Adam Adamant Lives!", "The Saint", "Z-Cars" ja "The Avengers").

Teatridebüüdi tegi ta 1963. aastal lavastuses "Veneetsia kaupmees" ning töötas pärast seda veel aastaid teatris, kus mängiti peamiselt Shakespeare'i teoseid ja muid klassikalisi sõnalavastusteoseid.

Tema kutselise filminäitlejatee alguseks võib aga pidada 1970. aastat, mil ta tegi ta kaasa sellistes õudusfilmides nagu "The Horror of Frankenstein" (1970) ja "The Vampire Lovers" (1970). Need avasid talle tee paljudesse BBC (ja ITV) filmidesse ja telesarjadesse. Esimene kandev osa oli tal ITV sarjas "The Main Chance" (1969), kus ta mängis Julia Maini. Järgnes Jane Maxwelli roll BBC draamasarjas "The Brothers" (1975–1976). 1985. aastast näitles ta ulmetelesarjas "Doctor Who" ning sellega seotud kõrvalfilmides ja -sarjades. See avas talle ka Hollywoodi stuudiote uksed ning 1986. aastal mängis ta telesarja "Dünastia" 17 jaos ühe peategelase, Alexis Colby (Joan Collins) õde Cassandra (Carress) Morelli.

Ta suri Sussexi hooldekodus.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]