Kasutaja arutelu:Vihm.../Otepää Gümnaasium

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
  • Teemavalik tundub olevat piisavalt lai, et kirjutada sellest põhjalik artikkel.
  • Tundud teemat hästi valdavat, vähemalt algne ajaloo kirjeldus tundub põhjalik.
  • Mina lisaks igale aastanumbrile järgi ka sõna aasta, et ikka kindel oleks, millest jutt käib.
  • Senini tundub viitamine olevat korras.

Esmasp6ev (arutelu) 31. oktoober 2017, kell 23:17 (EET)[vasta]

Marili Hendrikson[muuda lähteteksti]

  • Teemavalik on väga hea ja piisav, et kirjutada vajalikus mahus, põhjalik artikkel.
  • Sisu vastab artikli pealkirjale. Üks soovitus: artikli kirjutamisel võid eeskujuks võtta teised artiklid, mis koolide ajaloost räägivad.
  • Viide on seostatav algse allikaga.

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Tunnustus rühmakaaslastele! Olete andnud tagasisidet põhjalikult ning asjatundlikult, pöörates seejuures tähelepanu kõigile olulistele elementidele (teemapüstitus, struktuur, sisu, viitamine). Kiiduväärt, et kommentaarid ei piirdu pelgalt tähelepanekutega (mis on hästi, mis mitte), vaid lisatud on ka omapoolseid näiteid, ettepanekuid ja soovitusi. Olete tagasisidestamise eesmärgist õigesti aru saanud. Väga hästi!

Artikli autorile. Oled loonud oma artiklile sobiva struktuuri, valinud olulised alateemad ja lisanud vajalikud märksõnad. Suurepärane! Põnevat edasist uurimist-kirjutamist!

--Kk1058 (arutelu) 6. november 2017, kell 00:34 (EET)[vasta]

Marili Hendrikson[muuda lähteteksti]

1. Kokkuvõte: Kokkuvõttes on olemas nähtuse määratlus ning seletab lahti selle peamist sisu. Määratlus asub ilusti esimeses lauses, pealkirjas olev märksõna on nimetavas käändes ning lisatud on ka täiendavat elementi (tähtsamad aastad). Artikli alateemad on esitatud samas järjekorras, kokkuvõte võtab kokku tekstis kajastatut ning ei sisalda rohkem infot kui artikli tekstis. Kokkuvõte vastab artiklle. Väga hästi on välja toodud teema tähelepanuväärsus kokkuvõttes (progümnaasium). Esile on toodud tähtsaim selles artiklis. Minupoolne soovitus: ehk võiksid kokkuvõttesse lisada veel midagi, mille tähelepanuväärsus on väärt testegagi jagamist, et kokkuvõte veidi pikem oleks. 2. Lingid ja kategooriad: Lisatud kategooriad on sobillkud. Lingid viisid mind õigesse kohta. Hetkel küll siselinke juurde ei pea panema. Hea töö!

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Rühmakaaslasele. Oled kaaslase kirjutisse süvenenud - kommentaarid on taas väga põhjalikud ja konstruktiivsed. Väga hästi!

Juhin ka teiste rühmakaaslaste tähelepanu vastastikuse tagasisidestamise tähtsusele. Oma artikli kirjutamisega samavõrd oluline on aidata oma mõtete, tähelepanekute ja soovitustega ka teisi kaasõppureid.

Autorile. Väga tubli algus! Selleks, et Sa teistest kursusel osalejatest aga liialt maha ei jääks, tuleb kiiresti kirjutamist jätkata. Soovitan esimesel võimalusel lisada järgmine, korrektselt refereeritud-viidatud tekstiosa. Eelnevalt on aga otstarbekas veelkord üle vaadata artikli struktuur. Oled seadnud sihiks anda ülevaade kõigest teemakohasest alates kooli ajaloost kuni selles tegutsevate huviringide ja vahetusprogrammideni. Kui näib, et eesmärk sai seatud liialt ambitsioonikas ning päris kõigest kirjutada ei jõua, tuleks struktuuri vastavalt ka veidi muuta - kramplikult algsesse kavasse takerduma ei pea. Ehk vajab mõni alaosa ümber nimetamist või ümber tõstmist, teis(t)ega kokku liitmist, mitmeks jaotamist või hoopis kustutamist?

Nobedat kirjutamist! Murede ja küsimuste korral küsi kindlasti õppejõududelt nõu.

Kk1058 (arutelu)