Kasutaja arutelu:Võrok

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere tulemast Vikipeediasse, Võrok!

Ühtlasi tahaksin mõtteid vahetada ühes põhimõttelises küsimuses. Vikipeedia on mõeldud selleks, et lugeja saaks maailma asjade kohta erapooletut informatsiooni. Seetõttu ei ole Vikipeedia ülesandeks otsuste tegemine vaidlusküsimustes. Kui mingis küsimuses käib vaidlus, siis tuleb esitada kõikide poolte vaated ja argumendid. Seetõttu ei saa Vikipeedia lihtsalt võtta seisukohta, et näiteks võru keel on keel, mitte murre, ega ka vastupidist seisukohta. Seetõttu ei tohiks üheski artiklis reservatsioonideta kirjutada võru keelest kui keelest. Võib küll kasutada väljendit "võru keel", sest vastavas artiklis on sellest vaidlusküsimusest eeldatavalt pikemalt juttu. Aga ei saa reservatsioonideta kirjutada, et võru keel on eesti keele sugulaskeel. Andres 07:19, 31 Dec 2004 (UTC)

Kuidas ma vastata saan, kas lihtsalt kirjutan siia?

Jah, ma arvan et kuna arutelu siin leheküljel alustati, on teda ka mõttekas siin jätkata. KS 16:20, 31 Dec 2004 (UTC)

Vikipeedia yritab lihtsalt (algusest pääle ja põhjusmõtteliselt) olla neutraalne. Sestap on rusikareegel, et kui tegemist on mingilgi määral hinnangulise väitega, millele keegi võiks tõsisel määral vastu vaielda, on parem mitte ytelda "X", vaid "A andmeil X" või "A seisukohtade järgi X" või "vastavalt A monograafiale "X esialgsed põhialused 12 köites", X"; veel parem, "A kinnitab, et X, tuues põhjendused 1,2 ja 3; B kinnitab, et mitte X, tuues põhjendused 4, 5 ja 6". Ehk siis antud kontekstis: "Tartu Ylikooli lõunaeesti filoloogia teaduskonna professori Piikso väitel on võru keel iseseisev keel nagu ka soome, baski ja lääne-tartu; teda toetab ka Võru Instituudi eksdirektor Kasukas, kes leiab võru ja sumeri keelel olevat tugevaid yhisjooni. Ugrimugri professor Tynnap polemiseerib nende seisukohtadega oma teoses "Piikso on pähh" (Tartu Ylikooli Kirjastus, 2005)." Nii ei saa keegi ytelda, et tema arvamus on maha vaikitud, seda on esitatud vääralt ja/või Vikipeedia on võtnud vaidluses toetada tema vastaspoolt. ;) --Oop 15:35, 1 Jan 2005 (UTC)

Rõhutan, et eelistatav on esitada ka mõlema poole argumendid. Andres 16:00, 1 Jan 2005 (UTC)
Nõus, et tuleb esitada mitu seisukohta, iseasi kuidas ja kus. Just kirjutasin sellest kašuubi keele juures. Ja argumendid oleks tõesti teletulnud :) Võrok

Muide, kas see kellaaeg jm peab automaatselt ilmuma? Mul ei ilmu.

vajuta neli korda ~ siis (salvestamisel) ilmub, kui kolm ~ siis ilmun üknes kasutajanimi - Ahsoous 16:37, 1 Jan 2005 (UTC)
aitähVõrok 21:15, 1 Jan 2005 (UTC)

Tere! Selleks et järgmiseid pilte saaks Vikipeedias kasutada ja vaba litsentsi all avaldada, tuleks välja selgitada, kes on autor või tema pärija või kas autori surmast on möödas üle 70 aasta või kuidas varalised autoriõigused kellelegi kolmandale üle läksid. Kui see õnnestub välja selgitada ja autoriõigused kehtivad, siis tuleks edastada aadressile permissions-etättwikimedia.org kiri, milles varaliste autoriõiguste valdaja kinnitab, et pilte tohib kasutada piltide juures nimetatud vaba litsentsi CC BY 3.0 tingimustel.

--Pikne 13. juuli 2020, kell 17:18 (EEST)[vasta]