Kasutaja arutelu:Uusmeedia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere tulemast Vikipeediasse, Uusmeedia! --Epp 25. mai 2015, kell 15:48 (EEST)[vasta]

Palun ära kirjuta varasemat teksti üle. --Epp 25. mai 2015, kell 15:48 (EEST)[vasta]


Kirjutasin kommentaari lehel Arutelu:Nurmeisa. Pikne 27. mai 2015, kell 18:51 (EEST)

Artikkel peaks algama definitsiooniga, vt näiteks esimest lauset artiklis Kalevipoeg. Järgneva sisuosa ülesehitus võiks mütoloogiategelase artiklis olla ehk midagi sellist: 1) nimi, 2) mida ja milliste allikate põhjal on tegelase kohta teada, muu hulgas mil määral on tegu näiteks rahvaluule ainesega või kunstmütoloogiaga, 3) kuidas erinevad autorid seda on tõlgendanud, 4) kas ja kuidas on tegelast nüüdisajal kujutatud, nt ilukirjanduses, laulusõnades, reklaamides või mujal. Ma ei tea, kas eesti vikis on juba mõni hea mütoloogiaartikkel, aga inglise keeles võiks eeskuju võtta näiteks sellest (mitte et artiklid peaks olema sama põhjalikud või täpselt sellise ülesehitusega, aga üldjoontes võiks olla midagi sinnapoole).
Need Eiseni või kellegi teise katked tuleks entsüklopeedia artikli ülesehituses mingisse sobivasse konteksti paigutada, soovitatavalt oma sõnadega. Kui lihtsalt katked-lõigud pealkirjastada nagu praegu näiteks artiklis Uku, siis ei moodustu loogilist ega terviklikku ülesehitust. Nende asjade pärast on praegu artiklites toimetamis- ja vikindamismärkused.
Oskar Looritsa ja Uku Masingu autoriõigus kehtib veel, seega ei tohiks kindlasti kasutada ulatuslikult ja loata katkeid, mis on äratuntavalt nende autorite looming (s.t ka siis, kui mõni sõna on muudetud). Materjal tuleks edasi anda oma sõnadega.
Kui autoriõiguse kehtivus on lõppenud, võib muutmata kujul teksti panna alliktekstide jaoks mõeldud projekti Vikitekstid. Panin sinna Eiseni "Eesti mütoloogia". Pikne 2. juuni 2015, kell 22:25 (EEST)