Kasutaja arutelu:Ttomson/Lihtne võrguhalduse protokoll

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

$½¬¤ on seda kantseliiti lugeda (kuigi sisu on OK). Otseseid vigu pole, aga reaalses maailmas inimesed lihtsalt ei räägi säärast ametlikku nudikeelt. Tubli, et selle põhjaliku töö ette võtsid, aga stiili pead edaspidi kõvasti kohitsema, muidu itikad naeravad välja. --Tunguuz (arutelu) 20. märts 2018, kell 17:19 (EET)[vasta]

---

Tänud põhjaliku teksti eest!

  1. Üldmõisted kirjutatakse väikeste algustähtedega (nt „kasutajadatagrammi protokoll“, „transpordikihi turbekontroll“). Mulle tundub, et ka „Interneti Standardi“ asemele sobiks „internetistandardi“.
  2. Sinu tekstis on vähe viiteid. Mõistan seda, kuna ka ingliskeelses originaaltekstis ei ole neid kuigi palju. Tegelikult peaksid aga viited olema vähemalt iga lõigu lõpus. Ehk leiad ise mõne allika, mis seda teksti toetaks?
  3. Kasuta mõttekriipsuna pikka, n-ö m-kriipsu (–), mitte lühikest, n-kriipsu (-).
  4. Mulle tundub, et protokolliandmeüksustel on nimed. Seega ei pea need olema kursiivis, vaid lihtsalt suure tähega.
  5. Kasuta sõna „protokolliandmeüksus“ kõikjal samamoodi. Praegu kirjutad sa selle vahel kokku, vahel lahku (peaks olema kokku).
  6. Mõnes kohas esineb kordusi. Teen ettepaneku nii GetNextRequesti kui ka Response’i puhul ainult esimesel kasutuskorral välja tuua, et tegu on päringu ja vastusega. Kui sõna „päring“ või „vastus“ on pärast „GetNextRequesti“ või „Response’i“, peaksid nimed olema omastavas käändes (nii, nagu ma just kirjutasin). Kui kirjutada „päring GetNextRequest“ või „vastus Response“, võivad need jääda nimetava vormi.
  7. Kontrolli, et kõik sinu teksti laused oleksid täislaused (aluse ja öeldisega).
  8. Väldi sõna "teostama", mis on enamikel kasutusjuhtudel kantseliitlik. Loe EKI-st, mida selle asemel kasutada.
  9. Vaata üle viidete kohustuslikud elemendid. Muuhulgas peab iga võrguallika puhul olema märgitud kasutamise kuupäev.

Kui oled need muutused teinud, siis palun anna mulle siinsamas teada. Siis saan artikli uuesti üle vaadata. Edu! --Kairijan (arutelu) 9. aprill 2018, kell 18:25 (EEST)[vasta]

---

Tänan tagaside eest!

Tunguuz, Kas palun viitsid ka vihjata, mis täpsemalt tegi $½¬asti loetavaks ja kuidas tulevikus paremini?

Kairijan, Tegin parandused ära. --Ttomson (arutelu) 21. aprill 2018, kell 23:29 (EEST)[vasta]

---

Suur tänu!

Veel kaks asja. Kontrolli, et protokolliandmeüksuste peatükis oleksid kõik täislaused (nt "Tagastatakse Response nende muutujate ja väärtuste komplektiga, mida päriti" -> lisa, et GetBulkRequesti puhul).

Lisa ka viimasele viitele aasta.

Kui need parandused on tehtud, võid artikli põhiruumi laadida. Juhend on siin. Siis on töö arvestatud! --Kairijan (arutelu) 26. aprill 2018, kell 19:26 (EEST)[vasta]