Kasutaja arutelu:Triintjr/geopoliitika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Soovitan üle vaadata, kas kõik viited on olemas. Kuna tundub, et artikli koostamisel on kasutatud inglise keelset artiklit "Geopolitics", siis tuleb seal viidatud teostele ka oma artiklis viidata. Hetkel jäi mulle silma üks puuduv viide alapeatükis "Geopoliitika seos natsismiga". Inglisekeelses artiklis on sellele viidatud, kuid eestikeelses mitte ("Haushoferi mõju Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölisparteis seab kahtluse alla O'Tuathail (1996), kuna Haushoferil ei õnnestunud natsistlikku rassilist ideoloogiat enda töösse põimida“).

Halford Mackinderi Südamaa teooriat kirjeldades on kasutatud väljendit „poliitgeograafia“. Kas siin on hoopis mõeldud sõna „geopoliitika“? Sõna „poliitgeograafia“ on kasutatud ka mujal. Kas see on taotluslik? Tegemist kahe erineva mõistega.

Töösse on jäänud ka mõned kirjavead, mis tuleks üle vaadata. Nt vaadata üle lause: „Mahan rõhutas oma seisukohtades, et riigile kuuluvad strateegilised punktid veeteedel (väinad, kanalid ja sütt lossivad sadamad) ja suure ründejõuga laevastik omavad suurt mõju kontrolli saavutamiseks merel“. Samuti tuleks mõnes kohas lausete ülesehitust korrigeerida, et vähendada toortõlke ohtu. Samuti võiks asendada mõningad võõrsõnad eestikeelsete sõnadega, nt sõna segment.

Muiud on artikkel on sisukas ja kokkuvõtlik ning annab päris hea ülevaate. Palju on nähtud vaeva teooria selgitamisega. Lisada võiks artiklisse veel mõne näite Eesti geopoliitikast ja samuti mõne illustratsiooni, et artikkel atraktiivsem oleks.

Gmoor (arutelu) 28. aprill 2013, kell 22:58 (EEST)[vasta]

Artikli head küljed: Üldiselt on artikkel sisukas (töö mahtu on ületatud) ja annab hea ülevaate teemast ja selle ajaloost. Artikli strutuur on loogiline ja kergesti jälgitav. Keelelisi vigu ei pannud tähele. Retsenseerjale meeldib, et mõistele on toodud erinevaid definitsioone. Wikilinke on parasjagu ning need on asjakohased. Viidatud on autoriteetsete allikatele ning korrektselt.

Mida saaks paremaks muuta: Tsitaadi juurde võiks viite panna. (Üldiselt on viited mitmekülgsed.) Juurde peaks kirjutama Eesti geopoliitikast. Võiks olla ka mõni illustratiivne pilt vms. Hea oleks välja tuua ka kategooria, kuhu see artikkel kuulub.

pe878 (arutelu) 29.04.2013, kell 12.01