Mine sisu juurde

Kasutaja arutelu:TTähtjärv/Fluorestsentsi anisotroopia

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Aitäh õigeaegselt esitatud ja piisava pikkusega artikli eest. Teen mõned märkused, kuidas teksti parandada. Üldiselt on aga artikkel hästi loetav ja kena.

1. Kas esimesed kolm peatükki ei saaks olla lihtsalt Kasutamine, Taust ja Olemus? Need käivad ju kõik fluorestsensi anisotroopia kohta, või on see mingi muu anisotroopia?

2. Selguse huvides võiks siin koma asemel "ja" olla: "Seda meetodit on võimalik kasutada valk-valk ühenduste ja membraanide kuju muutumise määramisel ning paljude ainete immuunkatsetes"

3. Minu jaoks jääb segaseks tagapõhja peatükk. Mille jaoks fluorofoore valitakse ja miks selle peatüki nimi üldsegi tagapõhi on?

4. "See sõltub sellest" – mis sõltub?

5. emiteeritakse, mitte emideeritakse, kuigi parem oleks vist üldse "emiteerub".

6. Lugege palun kogu artikkel rahulikult üle, mõeldes, kas iga lause sõnajärg on teie arvates loomulik ja lause sisu piisavalt selge.

Praegu ma muud märkimisväärset ei tähelda, küll aga on osa lauseid praegu veidi ebaloomuliku sõnajärjega ning mõnes lauses on asesõna, mille puhul pole päris kindel, millele see viitab. Kindlasti märkate ise ka lugedes seda. Edu ülevaatamisel! Margotmöller (arutelu) 12. oktoober 2014, kell 22:34 (EEST)[vasta]

1. Ühes kohas on "emideerunud" parandamata jäänud.

2. "Kui molekul on asetunud parallelselt valguse vektoriga, siis sellistel fluorofooridel on suurem võimalus ergastuda." – Lauseehituse seisukohast oleks õigem "Kui molekul on asetunud parallelselt valguse vektoriga, on fluorofooridel suurem võimalus ergastuda."

3. Sõna "siis" eeldab üldiselt, et eelneks "kui". Laused, mis algavad "eeldusel, et ...", ei peaks jätkuma "..., siis ...", vaid pigem "Eeldusel, et ..., on ...". Antud juhul ei saa aga nii sõnastada, kuna järgnevad võrdused, mis on juba niigi loetavad "on võrdne". Sel juhul oleks korrektne nt "Kui eeldada, et ..., siis ...", sel juhul säiliks ka õige lauseehitus.

Margotmöller (arutelu) 20. oktoober 2014, kell 13:49 (EEST)[vasta]

1. vertikaalselt, mitte verttikaalselt Margotmöller (arutelu) 24. oktoober 2014, kell 14:02 (EEST)[vasta]