Kasutaja arutelu:Sandrakuusik/Ioonse vedeliku puhastamine

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Aitäh õigeaegselt esitatud ja piisava pikkusega artikli eest. Teen mõned märkused, kuidas teksti parandada. Üldiselt on aga artikkel hästi loetav ja kena.

1. Sissejuhatus peaks algama just selle mõiste seletamisega, mis on artikli pealkirjaks, ehk siis mis on ioonse vedeliku puhastamine. Mõiste ise peaks olema paksus kirjas. Sellele võivad järgneda üldisemad seletused.

2. Oleks hea, kui leiaksite mõne pildi või skeemi artiklit illustreerima.

3. Kui kõrvallause või kiil, mis algab nt sõnaga "mis", "mida", "kuidas", "kus" vm, ees on koma, siis peab ka selle lõpus olema koma. Nt "Võimaluse korral tuleks kasutada sünteetilisi meetodeid, mis tekitaksid võimalikult vähe kõrvalprodukte, või meetodeid, mis võimaldaksid..." ja "Siin kirjeldatakse meetodeid, kuidas puhastada algmaterjale, ning meetodeid, kuidas eemaldada...". Neid kohti on veel, nagu ka neid kohti, kus olete koma õigesti kasutanud.

4. "Siis toimub neutraliseerimine NaHCO3 lahusega ja deioniseeritud veega" – enamasti võiks eelistada aktiivlauset, nt "Siis neutraliseeritakse...", ning vältida "toimub millegi tegemine" tüüpi konstruktsioone.

5. "superalused" kirjutatakse kokku.

6. ca 0.5 M – võiks eelistada eestikeelset "umbes" (u) ning komakohti esitatakse eesti keeles komaga, erinevalt inglise keelest.

7. 70°C – °C ja arvu vahel peaks olema tühik.

8. "kui" ees peab koma olema, kui see on ajatähenduses ja sellele järgneb öeldis.

Edu paranduste tegemisel! Margotmöller (arutelu) 11. oktoober 2014, kell 21:22 (EEST)[vasta]