Kasutaja arutelu:Sanderko/Fourier' teisendus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel peab algama definitsiooniga, mis moodustab esimese lõigu. See võiks olla umbes selline: Fourier' teisendus on teisendus, mis seab füüsikalisest suurusest x sõltuvale lähtefunktsioonile f(x) vastavusse uue funktsiooni F(s), kusjuures muutuja s on esialgse muutuja x kaasmuutuja, mis tähendab, et x ja s dimensioonide korrutis on 1.

Fourier' rida (siin on ülakoma puudu) on defineeritud vahemikus -L<=x<=L. Kust see L nüüd välja kargab, seda pole seletatud. Definitsioonis (integraaliga valemis) on selgesti öeldud: miinuslõpmatusest plusslõpmatuseni. Miks seda L-i tarvis on?

Üldiste omaduste esimene lõik. Kas peaks olema H(s)?

Tekst on viitamata. Selle kohta peaks leiduma hulgaliselt eestikeelseid materjale, ma kujutlen, et Eugen Paalil on töid Fourier' teisenduse kohta ja ta pole kindlasti ainus.

Keelelingid on ka puudu. Taivo 14. oktoober 2012, kell 01:53 (EEST)[vasta]

Ka see teks põhineb enamasti Tartu Ülikooli videoloengutel, mistõttu pole kuhugi viidata. Kuna Fourier' teisendusteni jõutakse Fourier' rea kaudu ja Fourier' rea artiklis on Fourier' rida defineeritud L kaudu, siis seega pean seda ka siinkohal vajalikuks. Mõne koha peal olid tõesti muutujad x ja s ära vahetatud.


Esimene rida. "Joseph Fourier' järgi" kirjutatakse ülakomaga ja allpool tulebki Fourier' rida linkida [[Fourier' rida]]. "Omab mitmeid" asemel kirjutaksin "sellel on".

Definitsioon. Kooloni ees ei käi tühikut. "Funktsiooni tuleb" vahel käib koma ja "kasutada" on valesti kirjutatud.

Fourier' integraalteoreem. "Saab" ees käib koma ja "mida" ees samuti.

Sissejuhatus. "Seab selle abil saab" on pisut untsu läinud. "Lõpmatusele on" vahel käib koma. Koma ei käi mitte ±2πxs ees, vaid järel.

Piirangud. "Teisendus peab" vahel käib koma.

Üldised omadused. "puhul" asemel on parem "kohta". "Järgnevad" on valesti kirjutatud ja ma ise kirjutaksin "järgmised", kuigi ka "järgnevad" on sisult õige.

Lause lõpus käib punkt. Sul on definitsioonis kaks valemit ja paarsusest tulenevates omadustes kolm valemit, mille lõpus puudub punkt. Palun pane see sinna. Arvuga korrutamise valemi lõppu samuti.

Ma arvan, et nende paranduste tegemise järel on artikkel valmis ja selle võib avaldada. Seejärel on töö arvestatud. Taivo 19. november 2012, kell 23:30 (EET)[vasta]