Kasutaja arutelu:ROkas007/Hiidrahe

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on väga hästi ja väga huvitavalt kirjutatud. Oli väga mõnus lugeda. Keelelisi vigu oli samuti vaid üksikuid. Artiklit on illustreeritud nii piltide kui ka tabeliga, mis on igati abiks artikli lugemisel. Meeldis eriti see tabel, kus on väga lihtsalt näidatud, millised on erinevad raheterade suurused, ja toodud võrdluseks mingi teine ese. Autor on artikli juba enne toimetamist artikli Vikipeedia nimeruumi üles laadinud.

Viitamine on korras ja viiteid piisavalt. Viidatud ka võõrkeelsele Vikipeediale (Hail, Megacryometeor). Võõrkeelsele Vikipeediale ei viidata. Kui võõrkeelses vikiartiklis on viidatud allikatele, siis tuleb kasutada neid allikaid (kontrollida üle, kas on õige allikas). Kui allikas ei ole kättesaadav, on üks võimalus otsida samale materjalile mõni teine, kättesaadavam allikas. Teine võimalus (kui alternatiivseid allikaid ei ole) on hinnata materjali ja viite usaldusväärsust - kui pole põhjust usaldusväärsuses kahelda ning materjal on artiklis väga oluline, võib materjali koos viitega kasutada.

Saadan lingi, kus olen toimetanud Teie artiklit:

http://www.wikicomment.ut.ee/view/?u=CE207EA

Kollaselt markeeritud kohad on parandatud-täiendatud ning hiirega kollase ala peale minnes leiate ka kommentaari, mida võiks parandada. Parandused saate sisse viia oma Vikipeedia artiklis.

Llaanemets (arutelu) 21. oktoober 2015, kell 16:30 (EEST)[vasta]


Oled viidanud ka võõrkeelsele Vikipeediale (Hail, Megacryometeor). Võõrkeelsele Vikipeediale tegelikult otse ei viidata. Viitena tuleks märkida see allikas, mida on inglisekeelses Vikipeedia artiklis konkreetse info (mida sina kasutad) allikana kasutatud. Seda muidugi siis, kui pole põhjust viite allika usaldusväärsuses kahelda ning materjal on artiklis väga oluline.

koonete varakahjud -> hoonete varakahjud

Hiidrahet on mainitud ka Piibli Vana Testamendi Joosua raamatus - -> Hiidrahet on mainitud ka Piibli Vana Testamendi Joosua raamatus – (mõttekriips)

Siselinkidest. Siselingistama (siniseks muutma) peaks kogu sõna (koos käändelõppudega). Nt raheks; konvektsiooniks jt.

Piisab, kui siselingistad mingi sõna selle esimesel mainimisel, teistel kordadel pole vaja. Nt sõna rahe sissejuhatavas lõigus.

jäätunud vee ja läbipaistmatud lumekihid -> jäätunud vee- ja läbipaistmatud lumekihid

Llaanemets (arutelu) 27. oktoober 2015, kell 20:35 (EET)[vasta]