Kasutaja arutelu:Merilinr

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on üle 6000 tähemärgi, pikkuse nõue on täidetud. Viited on olemas ja all ka eraldi välja toodud. Tekst on kenasti liigendatud, lõik algab mõiste seletamisega.

Soovitaks veel, et kui on võimalik, siis vähemlevinud mõistete juurde lisada lingid teistele Wiki-artiklitele, mis seda mõistet seletavad. Näiteks sõna Hermafrodiit jaoks on Wiki-artikkel (mitte pikk, aga seletab sõna sisu ära) täitsa olemas. (See pole parim näide, sest Hermafrodiit artiklil puuduvad viited)


"ja selles asub aju ja meeleelundid" --> asuvad

"Keha tagumises osas asub aanus, tavaliselt alumisel kehapoolel. Kehalülid arenevad ühekaupa regeneratsioonialalt, mis asub keha tagumisest osast “üleval pool” ehk suu pool, nii et rõngussi kõige noorem kehaosa on alati regenaratsioonialale kõige lähemal ja kõige vanem osa on suuosa, mis asub prostoomiumi all." -- Pilt ei teeks paha, et illustreerida antud lauset. Tagumises osas asuvad nii aanus kui ka suu? Või aanus ongi suu? (Vaatasin inglise keelsest wikipediast järele. Seal on väga hea illustratsioon keha ehituse kohta olemas) Kuidas saaks inglisekeelsest tekstist kaasa kehaosade värve selgitava legendi, pildiga tuleb ainult keha skeem. --Merilinr (arutelu) 23. november 2017, kell 16:12 (EET)[vasta]

"Segmentide kordumis nimetatakse kreekakeelse sõnaga metameeria." - äkki peaks olema kordumist.

"...kelle kest on kitiinist ja jääb väikseks" - väikeseks. "Perekondade Eunicidae ja Phyllodocidae liikidel on väljaarenenud lõuad saagi püüdmiseks ja taimedelt ning lagunevatest objektidest tükkide hammustamiseks." - Lauseehitus on naljakas, just see ja-ning kombinatsioon. Samuti sõna objekt ei tundu parim valik, liialt üldine mõiste.

"Vastsed elavad veel planktonina ja hiljem vajuvad merepõhja ning muutuvad metamorfoosi käigus valmikule sarnaseks" - sõna veel; kas see tähendab vee peal, või veel ajalises määratluses?

"kuid munevad suurema rebuga munad" - Vist võiks olla munevad mune.

" või munevad munad, kust tulevad kohe valmikule sarnased vastsed välja ja metamorfoosiks pole vajadust." - taaskord mune. tulevad kohe ei ole hea sõnastus. Äkki oleks kooruvad parem sõna, kui me räägime munadest? Või on bioloogias mõni parem termin selle jaoks?

Teema Suguline paljunemine Viimased 4-5 lauset on palju sõnakordusi (mõned, enamus)

"Rõngussid on tähtis osa mulla viljakuse tagamises ja parandamises." - Rõngussidel on... Järgmises lauses taaskord sõnakordused (mõned).


"Tänu kobestamisele on mullakinhtidesse parem" - pisiparandus (mullakihtidesse)

Vees elavad rõngussid (nt hulkharjasussid) - pisiparandus Hulkharjasussid . Ei anna linki teisele Wiki artiklile.

Allikas nr 6 on referaat/blogi (?), mis ise juba viitab allikatele. Võinuks sealolevaid allikaid vaadata ja püüda leida algallikad. Vastasel juhul ei tundu see väga usaldusväärne allikas olevat.



29.11.2017 Lisa

"Hulkharjasussid võivad paarituda vaid kord elu jooksul, aga ka pidevalt või hooajati." - Kas siis kord elus, või siiski pidevalt?

Kuna artikkel räägib rõngussidest, võiks kogu juttu natukene siluda - hulkharjasussid ei ole sama mis rõngussid. Võimalusel kasutada ikkagi rõngussid. Näiteks paljunemise korral on mittesugulise paljunemise all tekst, mis räägib ainult hulkharjasussidest (mis ei ole artikli teema) ja järgmises lõigus tuleb lause "Rõngussid on liitsugulised". Kas ma saan siis õigesti aru, et rõngussid ise tegelikult ei paljune mittesuguliselt? Miks siis artiklis on teema "Mittesuguline paljunemine", kui nad seda ei tee?

Legendi võiks saada sellise koodiga Sinu artiklile juurde nagu see on inglisekeelses lähteartiklis. Proovisin seda siia saada, aga ma pole wiki koodides kõva käsi, ja ei oska öelda, kuidas seda koodi muuta nii, et ta siin tööle hakkaks. Äkki peaks selle küsimusega pöörduma targemate poole? Ma kopeerin selle koodi hetkel siia, aga selle koodi nägemiseks peab siin lehel lähteteksti vaatama/muutma.

Mall:Annotated image

K.akulits (arutelu) 30. november 2017, kell 02:05 (EET)[vasta]