Kasutaja arutelu:Marten/Digitaalne peegelkaamera

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ei tea, miks digitaalne peegelkaamera on geograafia artikliks arvatud, aga kui teised sellega nõus on, mis siis minulgi selle vastu on.

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Vähemalt on lähtetekst minu meelest sisult kvaliteetne, kuigi vormistamisega on sealgi vigu.

Jämedat kirja ei tohiks kasutada mujal kui esimeses lauses mõiste defineerimisel. Siin on ka sulgudes numbrid jämedas kirjas, see on juba originaali viga. Algava sulu ees peab olema tühik. Sõna "plastik" tohib kasutada ainult suuskadest rääkides, mujal on plast.

Mitme peatüki alguses on kiri "Lähemalt vaata ...", kusjuures seda artiklit pole veel olemas. Palun võta see ära. (Originaalis küll on sama, aga see ei ole ka inglise vikipeedias väga soositud.) Selle asemel tuleb vastav termin linkida esimese kasutamise kohas. Loomulikult peab tolmu vähendamise süsteemi asemel olema tolmueemaldussüsteem.

Korrutamisel ei tohi kasutada x-tähte, vaid ×-märki ning selle ees ja järel ei tohi olla tühikut. (Selles osas on juba originaal ebajärjekindel.)

Tõlgitud on üksnes esimesed peatükid ja siis tuleb kriips ette. Seetõttu ei anna artikkel igakülgset ülevaadet, aga põhiline on minu meelest sellegipoolest kirja saanud.

Keelelingid on puudu. Taivo 26. oktoober 2012, kell 15:53 (EEST)[vasta]

Tänan asjaliku retsensiooni eest! Viisin muudatused sisse. Selle tolmueemaldussüsteemiga on nii, et Nikon kasutab terminit "tolmu vähendamise süsteem", Pentax "tolmueemaldussüsteem" ja mõned muud ettevõtted veel täiesti teisi termineid sama asja kohta. Minu arvates on tolmu vähendamise süsteem oma olemuselt kõige korrektsem, sest see süsteem ju üritab tolmu eemaldada, kuid praktikas ei eemaldata kunagi kogu tolmu ning eemaldatud tolm jääb kere sisse lõksu ning koguneb peagi uuesti andurile. Mainin veel, et plaanis on artikkel lõpuni kirjutada õppetöö väliselt. Mulle ei meeldi kui midagi poolikuks jääb. Plaanis on ka teisi fotograafia-teemalisi artikleid kirjutada. (Marten (arutelu) 5. november 2012, kell 17:49 (EET))[vasta]
Nojah, ega tolmueemaldussüsteem ka ei väida, et kogu tolm eemaldatud saab. See on koht, kus ma mõtlesin, sest ma tunnetasin, et tolmu vähendamise süsteem ei ole sisult vale, aga ikkagi ma eelistan eemaldussüsteemi ühtluse huvides muude eemaldussüsteemidega, mis on teistel seadmetel ja kuhu vähendamise süsteem ei passi.
Palun vaata tolmueemaldamissüsteemi peakiri uuesti üle ja paranda.
Ma avastasin, et artikkel "Muaree-efekt" on eesti vikipeedias vale nime all, ja teisaldasin õige nime alla. Paranda ka oma artiklis.
Nende asjade parandamise järel on artikkel minu hinnangul küllaldaselt valmis. Siis võib selle teisaldada artiklite nimeruumi ja siis on töö arvestatud. Taivo 11. november 2012, kell 22:27 (EET)[vasta]

Mul kästi tänavu seesama artikkel uuesti üle vaadata. Väeske pilguga üle käies on mul mõned soovitused.

Kasutad korduvalt sõna "omama". Eesti keeles on sellel sõnal üsna juriidiline tähendus, kus see, mida omatakse, on näiteks kantud omandiregistrisse. Fotoaparaatidest rääkides tuleb pigem öelda, et aparaadil või selle osal on miski. Sõna "omama" tuleb kõikjal asendada.

  • enamus -> enamik (see viga on mitmel pool)
  • puhul -> korral
  • oma endisesse asendisse -> endisesse asendisse
  • mitmeid erinevad -> mitu (see on niigi selge, et kui juba mitu, siis erinevad)
  • Tüüpilised neist on täisautomaat-, maastiku-, portree-, spordi-, makro- ja öörežiim.
  • Sõna "endas" jäta ära.
  • "saab on" vahel käib koma.
  • Link "resolutsioon" läheb valesse kohta, veendu selles ise ja paranda.
  • Link "Moire efekt" pole samuti päris õige, veendu selles ise ja paranda.
  • "12 MP" käib tühikuga keskel.
  • "CCD-andur" ja "CMOS-andur" käivad sidekriipsuga.
  • "korraga vaid" vahel käib koma.
  • "tunne nagu" vahel käib koma.

Tervikuna on artikkel hästi kirjutatud ja annab minu arvates digitaalsest peegelkaamerast igakülgse ülevaate. Pärast mainitud vigade parandamist tohib artikli avaldada, saates selle artiklite nimeruumi. Taivo 28. oktoober 2013, kell 22:49 (EET)[vasta]

Parandasin artiklis retsensioonis välja toodud vead --Marten (arutelu) 30. oktoober 2013, kell 02:36 (EET)[vasta]