Kasutaja arutelu:MariSoe/Sotsiaalmajanduslik segregatsioon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on üldiselt nii keeleliselt kui sisuliselt hästi koostatud. Peaks olema aga pikem. Artikli sisuosa peab olema vähemalt 8000 tähemärki (koos tühikutega, aga ilma viidete ja Vikipeedia vormistuseta). Püüa kindlasti artikli sisuosa täiendada.

Oleks väga hea, kui leiaksid artikli illustreerimiseks ka mõne pildi.

Järgmiselt lingilt leiate oma artikli koos parandustega (kollasel): http://www.wikicomment.ut.ee/a?u=77485BF

Llaanemets (arutelu) 11. november 2015, kell 21:31 (EET)[vasta]

26.11.2015

Sotsiaalmajandusliku segregatsiooni viis dimensiooni on ühtlus, kokkupuutuvus (exposure), tsentraliseeritus (concretrated), koonduvus (centralized) ja klasterdumine (clustered) [2]. üle esitatud või ala-esindatud. -> üle-esindatud või ala-esindatud. Nendeks indeksiteks on Gini, entroopia, dissimilaarsuse, informatsiooni ja Atkinsoni indeksid -> Ühtluse indeksiteks on Gini koefitsent, entroopia, dissimilaarsuse, informatsiooni ja Atkinsoni indeksid. (Siselingista neid sõnu ka)

Koonduvusega näeb kui palju füüsilist ruumi -> Koonduvusindeksi abil näeb, kui palju füüsilist ruumi

Sotsiaalmajandusliku segregatsioon puhul on väga olulised tegurid amet ja sissetulek -> Sotsiaalmajandusliku segregatsiooni puhul on väga olulisteks teguriteks inimese amet ja sissetulek

reaalsissetuleku inimese kohta kiire languse -> reaalsissetuleku kiire languse inimese kohta

Varem aastatel 1989/1991 on palgaerinevused Ida-Euroopas olnud väikesed -> Varem, aastatel 1989–1991 on palgaerinevused Ida-Euroopas olnud väikesed

Enamikes Ida-Euroopa riikides oli eluase riigi eeskoste all, kuid 1990ndatel üle 90 protsendi kogu elamufondist erastati kui riigid ei soovinud enam kulukat eluasemesektorit ülal pidada. -> Enamikes Ida-Euroopa riikides oli eluase riigi eeskoste all, kuid 1990ndatel erastati üle 90 protsendi kogu elamufondist, kui riigid ei soovinud enam kulukat eluasemesektorit ülal pidada.

Sotsiaalmajanduslikus mõttes on kõige segregeeritumad -> Sotsiaalmajanduslikus mõttes on Euroopas kõige segregeeritumad

Eestisse hakkas sisse rändama Vene töölised -> Eestisse hakkasid sisse rändama Vene töölised

Tallinna rahvaarv kolmekordistus, vene keelt kõnelevate migrantide arvelt -> Tallinna rahvaarv kolmekordistus vene keelt kõnelevate migrantide arvelt

Uusim ja suurim elamurajoon on Lasnamäe umbes 100 000 elanikuga, sellel on suurimad korterid ning see esindab tõelist massilist ehitusprojekti. -> Uusim ja suurim elamurajoon on Lasnamäe umbes 100 000 elanikuga, seal on suurimad korterid ning see esindab tõelist massilist ehitusprojekti.

kuna neil on keerukam leida paremaid töökohti, mistõttu on ka nende sissetulekud väiksemad. -> mistõttu neil on keerukam leida paremaid töökohti ning ka nende sissetulekud on väiksemad.

Llaanemets (arutelu) 26. november 2015, kell 14:09 (EET)[vasta]