Kasutaja arutelu:MMitt/Alltöövõtja

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ants Siimu Retsensioon[muuda lähteteksti]

Artikkel "Alltöövõtja" on kirjutatud üldiselt heas arusaadavas keeles. Siiski hakkavad silma mitmed kirjavead, nt artikli avasõna "alltöövõtja" peaks algama suure algustähega. Kirjavigu leidub mitmeid teisigi, aga ei hakka neid ükshaaval välja tooma. Mõned mõisted võiks lahti seletatud olla või viidatud (tehnoloogiline piirkond, peatöövõtja = liiderfirma?). Illustreeriv skeem töövõtu ahelast oleks hea lisand artiklile. Võiks olla toodud näiteid alltöövõtjatena töötavatest firmadest ning rohkematest valdkondadest (alltöövõtt ei leia rakendust ainult ehituses ja infotehnoloogias). Praktilised näited on puudu. Ajaloolist tausta poel samuti avatud (ainult etümoloogia). Lisaks sõnastikele oli viidatud ainult kahele käsitlusele, mis tõenäoliselt küll katavad teema, aga laiema tausta avamiseks kuluks ära rohkem viiteid.

Kommentaare:

Shakespeare oli 1842. aastal surnud.

"...võib ta nõuda töö tellinud firmalt või isikult alltöövõtja vallandamist." - õige oleks vist "... hankija võib nõuda firmalt, kellelt ta töö tellis, alltöövõtja vallandamist."

Kokkuvõttes oli siiski tegu rahuldavalt kirjutatud artikliga, mis rohkete kirjavigade parandamise järel peaks nõuetele vastav olema.

--Antssiim (arutelu) 5. mai 2014, kell 17:51 (EEST)[vasta]