Kasutaja arutelu:MKose/Värdkoorik

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on väga hästi koostatud ja liigendatud, selge ja ilusate piltidega. Teen mõned kommentaarid, kuidas artiklit veel paremaks teha.

Viidetest: kõik viited peavad sisaldama autori nime, teose ja teksti pealkirja, avaldamise aastat ja kohta. Netiviidete puhul vähemalt autorit ja teksti pealkirja, linki ja vaatamise kuupäeva. Enamik viiteid on teil õigesti tehtud, aga vähemalt üks on vaja üle vaadata.

Palun vaadake üle siselingid mille kohta pole veel artiklit: ehk tasub linkida mõnd veidi teist sõnastust, mille kohta on artikkel olemas. Linkida võib ainult nimisõnu.

Nad on puudega sümbiontses suhtes, moodustades ektomükoriisa - puudu koma.

"resupinaatne" ei peaks jutumärkides olema.

Morfoloogilise kirjelduse juures tasub vahepeal korrata, millisest liigist jutt on, kuigi seda ehk allikatekstis ie tehta: "Värdkooriku eoslava on pehme" jne. See teeb nii lõputöö kui Viki artikli teksti paremini loetavaks.

klamberjas vahesein võib puududa kuni olla sagedaselt - üsna ebaloomulik sõnastus.

Perekond värdkooriku esindajad - parem oleks värdkooriku perekonna esindajad.

Sõna „mitu“ mitmuses kasutada ei ole päris õige, kuna see tähistab juba niigi mitmust. „Mitmete“ asemel võiks kasutada „paljude“, „mitme“, „suure osa“ vm.

ehituskivi on ehk liiga kujundlik sõna (kahjuks), pigem ehitusmaterjal.

satub rohkem orgaaniliste süsinikühendite lagunemisel tekkivat kasvuhoonegaasi - süsihappegaasi - peaks kasutama mõttekriipsu, mis on pikem kui sidekriips.

Üldiselt on tekst väga hästi sõnastatud ja kergestiloetav.

Kui need parandused teete, on artikkel juba väga hea.

Margotmöller (arutelu) 19. november 2015, kell 12:51 (EET)[vasta]


Tänan tagasiside eest, tegin parandused.

Vikiviiteid tehes ma kasutasin nimisõnasid, niimoodi, et tekstis on sõna käändes, aga viiteotsing rakendub nimisõnale. Mitmete viidete puhul otsisin lihtsamat, üldisemat artiklit ja lisasin viite sinna. Palju termineid, mida enam laiendada ei saa, on vikis kahjuks kajastamata. Kui väga vaja, võin viited üldse ära võtta.

Välisviidete asjus – kahte parandasin, E-Elurikkust ja üht sõnastikku, kuid ei suutnud täpsemaid autoreid tuvastada. Oskate ehk nõu anda?

MKose (arutelu) 24. november 2015, kell 18:37 (EET)[vasta]


Te olete Vikipeedia olemusest väga hästi aru saanud ning oskate kirjutada selgelt. On näha, et olete mõelnud sellele, et info lugeja jaoks kindlalt arusaadav oleks, mis on suurepärane, ning on näha, et saate ka ise asjast hästi aru.

Viitamisel peab tõesti lihtsalt otsima võimalikult palju infot. Mõnel sõnastikul pole tõesti autor kättesaadav, aga teie praegune lahendus on päris hea, olete info väga selgelt esitanud. Lõputöös muidugi tasub pigem vältida selliseid allikaid, millel autor teada ei ole, või siis näha palju vaeva, et need välja uurida.

Morfoloogilise kirjelduse peatükis võiks lausetes öelda, millest räägitakse: Värdkooriku viljakeha on basidiokarp ehk basidioom; Värdkooriku viljakehade (basidiokarpide) kasv on tagurpidine jne.

Värdkooriku Eoslava on pehme - eoslava väikese tähega.

generatiivsed- ehk paljunemishüüfid - sidekriips ei ole vajalik, kuna "generatiivsed hüüfid" pole liitsõnaga, mis siis, et "hüüfid" on teises sõnas ka liitsõnaosa. Kriipsu on vaja ainult siin: skeleti- ehk toesehüüfid.

Eestist leitud liigid on toodud paksus kaldkirjas. - see ei pea kaldkirjas olema.

Margotmöller (arutelu) 3. detsember 2015, kell 18:11 (EET)[vasta]