Kasutaja arutelu:Lisbetholesk/Söömine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kaarelkutt[muuda lähteteksti]

Tundub et oled nüüd asjad paika saanud. Teema valik on täiesti asjakohane ja imelik sellist artiklit veel polnud Vikipeedias. Väga tore, et oled sisse toonud palju erinevaid teemasid nagu söömise tavad ja söömishäired ning areng. Võib-olla võiks lisada ka teema söömise vajalikkus - miks me sööme, mis me söögist saame jne. Minu meelest see sobiks, aga praegune on ka täitsa hea.

Nüüd allikate juurde. Need allikad mida vaadata sain tundusid täiesti asjakohased ja sobilikud. Kuid üks väike viga siiski oli ka, nimelt esimese teema viimases lõigus oli lisatud lõppu kolm viidet. Viited peaks olema kohe väite või lausete lõpus, milles on neid kasutatud. Vormistus oli samuti hea kui välja arvata interneti lingid, neile peaks juurde lisama vähemalt vaatamise kuupäeva, aga kui leida on ,siis ka autori. Lisaks jälgi, et sa ei hakkaks liialt teksti lihtsalt tõlkima vaid ikka refereerima. Sa oled jõudnud juba päris palju kirjutada, see on väga hea.

Kõik tundub üldiselt hästi, paranda need paar viga ja jätka samas vaimus!

Kaarelkutt (arutelu) 31. oktoober 2016, kell 23:43 (EET)[vasta]

Struktuur on hästi paigas. Hea on, et sul on ka palju alateemasid ja oled endale kindlad märksõnad pannud. Mul on üks ettepanek seoses teemadega, või õigemini ühe teemaga. Nimelt teema "söömise positsioonid" äkki panna hoopis "söömise traditsioonid"? Või sellest hoopis eraldi alateema teha? Igatahes veidike mõtlemist sulle.

Viitamine on hea. Mulle meeldib, et oled kasutanud ka inglise keelseid materjale. Kuigi mulle tundub, et sul on jäänud märkimata viited teemas "areng inimestel".

Edu kirjutamisel!

Kaarelkutt[muuda lähteteksti]

Oled tublisti tööd teinud. Kogu tekst on tervik ja sobitub ilusti teemaga. võib-olla mõnes lõigus on vähe viiteid, aga ilmselt on see kõik võetud ühest allikast. Tekst annab neutraalse ja ülevaatliku pildi. Alateemad on tasakaalus, söömishäired on võib-olla pikem teema, kuid see ei häiri ning see võib nii jääda.

Pildid sobituvad väga hästi tekstiga ja sobivad sinna juurde. Kõik pildid on võetud Wikipedia commons'ist seega neid võib kasutada.

Jätka samas vaimus!

Kaarelkutt (arutelu) 7. november 2016, kell 18:03 (EET)[vasta]

Väga hea, et palju teksti. Viited on ka kenasti paigas. Oled kõvasti tööd teinud, tubli!

Pildid on ka sobivad artikli juurde ja on Wikipedia commons'ist seega võib neid vabalt kasutada.

Edu edasi kirjutamisel!

Kaarelkutt[muuda lähteteksti]

Minu meelest oled kokkuvõttega suutnud teema väga hästi kokku võtta. Alguses on defineeritud mõiste kui selline ja sellele järgneb lühikokkuvõtte. Kokkuvõtte koondab endast artikli sisu ning toob välja tähtsaima.

Sa oled lisanud palju linke ning need, mida vaatasin, viisid ka vastavale lehele. Tänu nendele saab päris palju juurde lugeda. Kuid Kategooriad on lisatud valesse kohta, need peaks jääma artikli lõppu. Teiseks peaks sinu teema sobima kategooriasse, mitte kategooria sinu teemasse. Näiteks söömine ei lähe söömishäirete kategooriasse, sinna sobivad erinevad söömishäired (anoreksia, buliimia jne).

Kaarelkutt (arutelu) 14. november 2016, kell 20:10 (EET)[vasta]

Kokkuvõte on päris hea. Kategooriatega on ja väike viga, aga muidu on kõik väga hea. Väga hea, et palju viiteid on. Võibolla linkida rohkem.

Igatahes edu edasi kirjutamisel!

Kaarelkutt[muuda lähteteksti]

Sul on üks laiemaid teemasid meie grupis ning sa oled ka kõige rohkem kirjutanud. Mulle tundub, et sa oled teinud sellest teeast hea ülevaate. Info on esitatud sobivas järjekorras ning pole oma arvamust, vaid on kirjutatud faktidele tuginedes. Ka siselinke on minu meelest piisavalt.

Mul tekkis küsimus, kas toitetarbimine on ikka eesti keelne sõna, selle asemel peaks olema äkki toidu tarbimine. Kuid muidu tundub keelekasutuse poolest kõik korras.

Kaarelkutt (arutelu) 21. november 2016, kell 23:23 (EET)[vasta]

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Oled artikliga järjepidevalt ja iganädalaselt töötanud, seda täiendanud ja täpsustanud. Väga tubli! Kiitus ka rühmakaaslastele asjakohase, sõbraliku, ent samas konstruktiivse kriitika ja tagasiside eest.

Täiendava kommentaarina soovitan kriitiliselt üle vaadata artikli keeleakasutuse. See märkus ei tähenda, et praegune tekst ei vääriks kaaslaste poolt korduvalt esile toodud kiitust - nüüd, kus oled mustandiga jõudnud grammatika ja keelekasutuse üle vaatamise ja toimetamise etappi, on otstarbekas nendele aspektidele ka vastavalt rohkem tähelepanu pöörata. Mõned tähelepanekud:

  • Üldreeglina kasutatakse Vikipeedias umbisikulist tegumoodi (vt lähemalt: 6. peatüki õppematerjalid, "neutraalsus"), seega ei sobi kasutada sõnu mina, meie, sina. Sellest lähtuvalt soovitan üle vaadata eriti alateemade "aju roll" ja "söömise vajalikkus" sõnastuse (nt: "me sööme peale nälja ja eluspüsimise veel mitmel muul põhjusel"). Mõningate teemade käsitlemisel oled teemat avades kasutanud umbisikulist tegumoodi, lõpus lähed aga meie-vormile üle (vt nt: "nälg ja küllastumine" viimane lõik).
  • Soovitan tekst rahulikult mõttega läbi lugeda. Kas miski jääb häirima? Kas mõni lause on sisuliselt küll õige, kuid seda veidi ümber sõnastades oleks võimalik mõtet paremini edasi anda (nt: "sööma õppimine on lastele väga segane protsess")? Kas midagi on mitmetimõistetav väljendatud (nt: "vastsündinud ei söö täiskasvanud toidud")?
  • Teksti üle vaadates pööra tähelepanu ka (tõenäoliselt kiiresti trükkimisest ja tõlkimisest) sisse lipsanud vigadele (nt: enamik ühiskondades vs enamikes ühiskondades, loomade tarbimine vs loomset päritolu toidu tarbimine jm).

Need mõned tähelepanekud ei vähenda vähimalgi määral sinu töö tähtsust. Oled - nii võõrkeelseid allikaid otsides ja neid tõlkides kui oma artiklit kirjutades - teinud ära väga suure töö. Artiklit kirjutades omandatakse väga lühikese aja vältel palju uut teavet - mõni väike eksimus võib nii intensiivse töö juures paratamatult sisse lipsata.

Edu edasisel kirjutamisel-toimetamisel! Murede või küsimuste korral küsi julgelt nõu.

--Kk1058 (arutelu) 24. november 2016, kell 18:20 (EET)[vasta]