Kasutaja arutelu:Ktihkan/Veemardikad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Seegi artikkel on väga hästi koostatud. Toon välja mõned väiksed kohad, mida parandada.

Osades perekondades - parem osas perekondadest

(Hydrophilidae)moodustavad - tühik

Enamus asemel enamik, kuna enamus tähendab konkreetset arvulist ülekaalu, vastaniks vähemus.

tähenduses "kuni" kasutatakse mõttekriipsu, mis on pikem kui sidekriips.

mida kutsutakse käpaks, mitte käpp

parem "Nad tarbivad õhuhapnikku, nagu kõik putukad"

parem "ronijad kõnnivad mööda taimi, rippujad kinnitavad end pindadele kiirevoolulistes veekogudes ning kaevujad elavad põhjasetetes", kuna tegemst pidi olema võimaluste, mitte eri tüüpi mardikate loeteluga.

"Paaritumine ja munemine toimub vees" -parem "veemardikad paarituvad ja munevad vees", need ei toimu iseenesest.

"Järgnevalt on loetletud kõik need perekonnad, milles leidub veelise eluviisiga mardika liike" - kas siin välja toodud liigid on kõik veelise eluviisiga mardikad, või on veelised ainult need, kellel on välja toodud eestikeelne nimetus? Või on eestikeelne nimi ainult neil, kelle kohta on eesti keeles sõna olemas?

Viitamisest: kõik viited peavad sisaldama autori nime, teose ja teksti pealkirja, avaldamise aastat ja kohta. Netiviidete puhul vähemalt autorit ja teksti pealkirja, linki ja vaatamise kuupäeva. Igas lõigus peaks aga olema vähemalt üks viide, isegi kui see on sama mis eelmises lõigus. Korrektne viitamine on teatavasti lõputöö tähtsaim osa.

Margotmöller (arutelu) 18. november 2015, kell 21:19 (EET)[vasta]

Mageveekogud jaotatakse enamasti voolu- ja seisuveekogudeks, mitte veekogud.

Nende kere on hästi kohanenud veevooluga ja saavad ujudes tugeva tõukejõu - Nende kere on hästi kohanenud veevooluga ja nad saavad ujudes tugeva tõukejõu.

Internetiviidete puhul peaks välja tooma ka infot lisaks lingile. Välja peaks tooma võimalikult palju infot, enamasti on kättesaadav teksti pealkiri, netilehe enda nimi ja vahel ka autori nimi või väljaandmisaeg. Kas või nt "Water beetles. Freshwater Habitats Trust. http://freshwaterhabitats.org.uk/habitats/pond/identifying-creatures-pond/water-beetles/ (vaadatud 08.11.2015)". Info peaks olema enne linki.

Üldiselt on artiklid väga hästi kirjutatud ja selged.

Margotmöller (arutelu) 2. detsember 2015, kell 22:15 (EET)[vasta]