Kasutaja arutelu:Kseppa/IgLON valguperekond

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Väga tore, et on palju artiklilinke.

Vormistusega on miski nässu läinud. Sissejuhatusele ei ole peatükki vaja. Võtke see ära ja pange sisukord kohe sissejuhatuse järele.

Mõni termin võib olla tavalisele entsüklopeedialugejale liiga keeruline. Sellistele terminitele võiks panna artikli lingi või lühikese seletuse juurde või kasutada lihtsamat sõna, kui see olemas on, nt dimeer, afiinsus, valgujärjestuse homoloogia, rakukultuuri väikeaju, granulaarrakud, neuriit, ekspressioon, hippokampus, amügdala, septum, limbiline koor, forniks, taalamuse anterioorne tuum, akson, dendriit, postsünaptiliselt, promootor, signaalpeptiid, C-terminaalne, intron, polüadenüleerimissignaalid, kontakteeruma, tuumor, haistesibul, isovorm, dorsaaljuur, ganglion.

Olen märganud, et olete mõne keerulisema termini juures pannud artiklilingi, aga see on mitmenda mainimise juures. Vikipeedias on tava see, et artiklilink pannakse esimese mainimise juures ja siis edaspidi pole termini esinemise korral enam linkida vaja.

Lugeja ei pruugi teada mis ühiku lühend on Mb või kb - võiks esimese mainimise juures artiklilingi panna.

See teema on väga keeruline, eriti inimesele, kes bioloogiast midagi ei tea. Te olete väga akadeemiliselt kirjutanud ja see on hea, et teate teemast palju, aga entsüklopeediat lugev tavainimene ei pruugi asjast väga aru saada. Ka bakalaureusetööd kirjutades tuleb pidada silmas seda, et teine sama eriala õppiv bakalaureusetudeng saaks teemast aru. Julgelt võib lihtsamalt kirjutada, see ei jäta mitte kunagi lugejale rumalat muljet :)

Pealkirjad tunduvad olevat ka heas järjestuses. Seal ei laida küll praegu midagi.

--ElvaOlle (arutelu) 11. oktoober 2014, kell 16:46 (EEST)[vasta]

Ortograafia[muuda lähteteksti]

rakkude vahelised - kirjutage kokku.

Käänake suurtähtlühendeid ka: IgLON-i valguperekond, IgCAM-i perekonna liikmetele, IgCAM-i perekonna liikmetega jne.

Esimese lõigu järel on üks üleliigne punkt.

glükosüül-fosfatidüül-inositool (GPI) ankur - käänake: "glükosüül-fosfatidüül-inositooli (GPI) ankur".

Ig- domeenid koosnevad - sidekriipsuga ühendatud sõnade vahele ei panda tühikut: "Ig-domeenid".

IgLON valkudele iseloomulik GPI ankur lisatakse peale translatsiooni valgu karboksüülterminaalsesse osasse, ning see on vajalik valgu ankurdamiseks - siin võtke koma ära.

õige sihtmärgi suunas rakutüübi spetsiifiliselt - parem: "õige sihtmärgi suunas vastavalt rakutüübi spetsiifikale". Sellessamas lauses pole ka koma vaja.

IgLON valkude võime moodustada neis parvedes omavahel kobaraid, aitab stabiliseerida rakkudevahelisi interaktsioone - pole koma vaja.

On näidatud IgLON perekonna adhesioonimolekulidel on - parem: "On näidatud, et IgLON-perekonna adhesioonimolekulidel on".

Võtke peatükis "Iglon valguperekonna erinev ekspressioon" alapeatükkide eest numbrid ära.

esineb hoopis sünapsi järgselt rakukehal - kirjutage kokku: "sünapsijärgselt". Järgmises lauses ka.

ning mitte enam aksoni pinnal , leiab LSAMPi avaldumise korral - võtke koma eest tühik ära.

LSAMP on inimesel ja närilistel 99%-lise identsusega, samuti esineb kanas, rotis, ahvis ja inimeses sarnane geeni avaldumismuster - siin on inimest kaks korda mainitud, natuke üleliigne.

promootorit (transkriptsiooni alguspunkti), nii nagu 1a ja - pole koma vaja.

mis hilisemalt ära lõigatakse - lihtsamalt saab ka: "mis hiljem ära lõigatakse".

Lisaks esineb Lsamp mRNA-del ahelate lahtilõikamine - siin peaks sidekriipsuga ühendama: "Lsamp-mRNA-del ahelate lahtilõikamine" või panna lihtsalt omastavasse käändesse: "Lsampi mRNA-del".

DNA järjestus - ühendage sidekriipsuga: "DNA-järjestus".

ja Ig3 kodeerivate alade vahel asuvad intronid - parem oleks: "ja mille intronid asuvad lg3 poolt kodeerivate alade vahel".

Eksonite 3 ja 4 vahele jääb 179 kb intron - parem oleks nii: "179 kb suurune intron".

Eksonites 1a ja 1b esineb palju CpG saari(tsütosiini-guaniini järjestuste klastereid, mis paiknevad sageli struktuurgeenide ees) - pange sulgude ette ka tühik.

teed rajavad aksonid - kirjutage kokku: "teedrajavad aksonid".

Neurotrimin - see on trükiveaga, vt samanimelist peatükki, mille pealkirjas on see teistmoodi kirjutatud.

--ElvaOlle (arutelu) 27. oktoober 2014, kell 00:10 (EET)[vasta]