Kasutaja arutelu:Kmahla/Majanduskriis

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Üldiselt on artikkel teemakohane. Käsitletud on põhilisi mõisteid. Välja on toodud majanduskriisi peamised tekkepõhjused ning võimalikud tagajärjed. Meeldib ka see, et põgusalt on puudutatud ka majanduskriiside ajaloolist tausta.
Viitamine on korras ja korrektne.
Negatiivse poole pealt tooksin välja keelelised vead. Silma jäid mõningad lausestusvead ning stiilivead. Osad laused on kohmakad ning jäävad seega veidi segaseks. Nt "... kuid alati jääb püsima oht, et laenuvõtjad ei ole võimelised tagasimakseid teha ning kuulutavad välja pankroti". Esineb ka lohakusvigu, näiteks mõni täht on sõnast puudu jne.
Samuti oleks mulle meeldinud, kui lühidalt oleks kirjedatud viimase majanduskriisi mõju Eestile.
Üldiselt võib artikliga rahule jääda. Artikli peaks lihtsalt uuesti üle vaatama ja tegema mõningased korrektuurid keelelises osas.

--Mvalimaa (arutelu) 5. mai 2014, kell 19:39 (EEST)[vasta]

Sisu:

- Artikkel annab mõiste kohta hea ülevaate. Peatükid on meeldivalt konkreetsed kuid samas ka sujuva tekstiga ning ülevaatlikud.

- „Viimane pankade kokkuvarisemisest põhjustatud majanduskriis toimus 2008. aastal.“ Võibolla tuleks lause ülesehituse üle mõelda, kuna artikkel vananeb ning fakt ei pruugi olla tõene.

- „Majandusmulliks tekib kui...“ keeleliselt üle vaadata.

- Kas tasuks teha ka alapeatükk Majanduskriis ja Eesti?

Keel:

- „Majandusmulliks tekib kui...“ keeleliselt üle vaadata.

- „Majandusmullide kokkukukkumine „ peatükk tasuks keeleliselt korra üle vaadata, ehk annab lauseid natuke teisiti üles ehitada või muuta.

Vormistus:

- Jälgida peatükkide vahelisi tühikuid.

Viitamine:

- Tuua artikli alguses välja ka inglise keelne mõiste ning see inglise keelse artikliga linkida.

- Väga palju viiteid!

--Htamm