Kasutaja arutelu:Kkuppart/tihedusfunktsionaali teooria

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on väga põhjalik ja nii sisuliselt kui keeleliselt hästi kirjutatud.

Mõned kommentaarid ja parandusettepanekud:

Tihedusfunktsionaali teooria(Density functional theory −DFT) -> Tihedusfunktsionaali teooria (Density functional theory – DFT)

võttes kasutusele paremad viisid kuidas arvestada elektronide omavahelist vastasmõju, et seda kasutada ka keemias -> võttes kasutusele paremad viisid, kuidas arvestada elektronide omavahelist vastasmõju, et seda ka keemias kasutada.

Kõige enim -> enim või kõige enam

bioloogiliste süsteemide uurimiseks(viide) -> viide puudu (punkti järele). Üldse teisest lõigust viited puudu.

Jm. -> jm

Selletõttu -> seetõttu või selle tõttu

tähendust(link) -> ?

et elektronide mass on tuhandeid kordi väiksem aatomi tuuma massist mille tõttu on elektronide liikumine oluliselt kiirem tuumade liikumisest. -> et elektronide mass on tuhandeid kordi väiksem aatomi tuuma massist, mille tõttu on elektronide liikumine oluliselt kiirem tuumade liikumisest.

Tahkis, spinn, elektron, kineetiline energia, ferroelektriline - siselingista

N elektroni -> N-elektroni

4N koordinaadist(3 ruumikoordinaati ja spinn iga elektroni kohta) -> 4N-koordinaadist (3 ruumikoordinaati ja spinn iga elektroni kohta)

Teoreeb -> teoreem

mis annab mingile konkreetsele elektrontihedusele vastava süsteemi energia, ning mille globaalne miinimum on tõeline põhiseisundi energia -> mis annab mingile konkreetsele elektrontihedusele vastava süsteemi energia ning mille globaalne miinimum on tõeline põhiseisundi energia (ning ette koma ei lähe)

See aga kahjuks teada ei ole, ning tihedusfunktsionaali teooria üks eesmärke ongi -> See aga kahjuks ei ole teada ning tihedusfunktsionaali teooria üks eesmärke ongi

Vt üle ka viidete seisukohalt Meetodi ülevaate ja formalismi peatükk (Viited puudu), samuti rakenduste osa

Kasutades Kohn-Shami lähenemist taandatakse paljude omavahel interakteeruvate elektronide liikumine tuumade poolt tekitatud potentsiaalis juhule -> Kasutades Kohn-Shami lähenemist, taandatakse paljude omavahel interakteeruvate elektronide liikumine tuumade poolt tekitatud potentsiaalis juhule  

lokaalse tiheduse lähendus(LDA) -> lokaalse tiheduse lähendus (LDA) (võiks LDA ette kirjutada ka inglisekeelse nime välja)

üldistatud gradiendi lähendus(GGA) -> üldistatud gradiendi lähendus (GGA) (võiks GGA aette kirjutada ka inglisekeelse nime välja)

asesõna ning ette koma ei käi (vt üle)

paneme tähele -> tuleb tähele panna, et

kompleksete -> komplekssete

teeb sageli keeruliseks -> teevad sageli keeruliseks

DFT-gta -> DFT-ga

molekuli erinevaid konfiguratsioone, eesmärgiga leida madalaima energiaga, ja seetõttu ka kõige tõenäolisemalt esinev konfiguratsioon. -> molekuli erinevaid konfiguratsioone eesmärgiga leida madalaima energiaga, ja seetõttu ka kõige tõenäolisemalt esinev konfiguratsioon.

Loetelu puhul tee lause alguse esisuurtähed ühtseks.

Alaosa pealkiri Rakendused ka esisuurtähega


Llaanemets (arutelu) 14. oktoober 2014, kell 06:56 (EEST)[vasta]

Võrreldes lihtsamate atomistlike meetodite, näiteks molekulaardünaamikaga on DFT arvutused siiski väga mahukad. -> Võrreldes lihtsamate atomistlike meetoditega, näiteks molekulaardünaamikaga, on DFT arvutused siiski väga mahukad.

Nendest piirangutest üle saamiseks on välja töötamisel uued DFT meetodid, mis arvestavad ka sisekihi elektronidega, või lisavad formalismi parandusliikmed -> Nendest piirangutest üle saamiseks on välja töötamisel uued DFT meetodid, mis arvestavad ka sisekihi elektronidega või lisavad formalismi parandusliikmed

Formalismi ptk-s pole viiteid

Seda lähendust õigustab asjaolu -> Seda lähenemist õigustab asjaolu

Paneme tähele, -> Tuleb tähele panna, et

See aga kahjuks ei ole teada, ning tihedusfunktsionaali teooria üks eesmärke ongi funktsionaali leidmine võimalikult täpselt -> See aga kahjuks ei ole teada ning tihedusfunktsionaali teooria üks eesmärke ongi funktsionaali leidmine võimalikult täpselt[3]

Vt palun üle Rakenduste ptk-s olevad loetelude lõpumärgid (praegu segamini nii koolon, semikoolon, punt – kasuta ühtset süsteemi) 217.71.47.149 28. oktoober 2014, kell 20:07 (EET)[vasta]