Kasutaja arutelu:Khuul/Karjäär (mäendus)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sissejuhatus on hästi kirjutatud ja annab hea ülevaate.

Kui kirjutate peatükke, ei ole vaja sõna "Karjäär" korrata. Kirjutage lihtsalt "Ajalugu", "Rajamine", "Mõju keskkonnale" jne.

"Egiptus" võiks olla artiklilingiga.

Kivimite alapeatükk võiks ära jääda. Loetelu võiks kohe teksti järel olla ja sissejuhatav lause võiks kooloniga olla: Maavarasid, mida kaevandatakse karjäärides:. Loetelu iga elemendi järel võiks koma olla ning viimase elemendi järel punkt.

Sidesõnade mis, kuna, mille, mida, vaid ette käib koma. Mõnikord teil on ja mõnikord ei ole. Ilmselt ununes lihtsalt.

Viimases alapeatükis ei ole karjääri nime kaldkirja panna, sest kuigi võõrkeelsed sõnad tuleb kaldkirja kirjutada, siis nimesid küll mitte. Järgarvu järele kirjutatakse punkt: 1895. aastal. Kirjutage juurde suurusel: 8,1 km² suurusel alal. Selle peatüki võiks isegi võib-olla sissejuhatusse panna, sest ta on natukene lühike.

Karjääride ajaloo peatükis võiks rohkem viiteid olla. Ainult internetiallikate järel peaks olema kuupäev, millal te seda vaatasite.

Artikkel on hea selge sõnastusega.

--ElvaOlle (arutelu) 19. oktoober 2014, kell 14:17 (EEST)[vasta]

Ortograafia[muuda lähteteksti]

"et ehitada maju ja monumente vaid, et toota rahu- ja tseremooniapiipe" - koma peaks olema teises kohas: "et ehitada maju ja monumente, vaid et toota rahu- ja tseremooniapiipe".

"mida kutsuti catlinite või pipestone" - parem oleks sõnastada nii, et ei peaks käänama: "mida kutsuti nimedega catlinite või pipestone".

"Rajamise" peatükis võtke enne "Tehnika" alapeatükki tühi rida ära.

"Suuremõõtmelised kivid ja agregaadid" - selles peatükis kirjutage loetelus kivimite nimed jm maavarad väikese algustähega.

"Karjäärid on üleujutuste suhtes tundlikud kuna nad on rajatud" - pange "kuna" ette koma.

--ElvaOlle (arutelu) 28. oktoober 2014, kell 17:34 (EET)[vasta]