Kasutaja arutelu:Keits77/Visualiseerimine

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel annab visualiseerimisest hea ülevaate ja on rikkalikult heade piltidega varustatud. Kiidan. Kuid tekib küsimus: kas "visualiseerimine" on tõesti geograafia-alane artikkel? Muidugi, kui teised ei nurise, mis siis minagi selle kohta muud ütlen.

Terminite ingliskeelseid tõlkeid ei ole üldjuhul vaja anda. Siin võib vist igalt poolt ära jätta.

Väljend "inseneri- ja teaduslikel eesmärkidel" ei ole hea, sest sellist asja nagu "insenerieesmärk" pole olemas. Kui see on tõlge väljendist engineering and scientific purposes, siis ma tõlgiksin "teaduslikud ja tehnilised eesmärgid".

Artiklit "3D mudel" ei ole praegu olemas. Ma mõtlen, kas pole asi selles, et see pole õige pealkiri. Võib-olla peaks ütlema "ruumiline mudel"?

Kasutatud viited lähevad kõik ingliskeelsetele materjalidele ja sageli on need trükised. See tekitab kahtlust, kas sa oled need ise kõik läbi töötanud või mõnest teiskeelsest vikipeediast üle võtnud. Viimasel juhul on tekst viidatud üksnes formaalselt, aga mitte sisuliselt, sest sa pole kontrollinud, kas neis on tõepoolest kirjas see, mida sa väidad seal olevat. Üldiselt tuleks kasuks eestikeelsete materjalide kasutamine, loodetavasti neid leidub. Taivo 23. oktoober 2012, kell 00:01 (EEST)[vasta]


Miks viide Gawaini raamatule ära võeti? Kas see oli vale?

"näiteks" järel ei käi koma. Lingid "graafikute" ja "skeemide" on untsus. "Alates inimsoo tekkest" on minu meelest vale, vähemalt on inimsugu hieroglüüfidest palju vanem ja isegi koopajoonistest on ta vanem.

Sul tundub sõnajärjega probleeme olevat. Näiteks sõnastaksin laused: "Esialgu kasutati mõistet "visualiseerimine" ..." ja "Tänapäeval aga kasutatakse seda ka kaudses ...". Minu meelest kujutlusprotsessist ei saa normaalset entsüklopeediaartiklit, nii et ma ei lingiks seda sõna.

Järgmised laused alustaksin nii: "Tänapäeval on visualiseerimisel ..." ja "Tüüpiline visualiseerimise valdkond on ...". "jne" ees ei käi koma, "kiire" asemel peab olema "kiiret", "edusammaks" asemel "edusammuks", "ilmumist" asemel "teket" või "tekkimist" ja "edasi liikumist" asemel "arengut".

Ma huvi pärast vaatasin teksti üle ja leidsin sealt 2 lauset, millega ma enam-vähem rahul olen. Meil ei ole aega seda tööd parandama hakata, sest üks redigeerimise ring jäi vahele, sellepärast pead oma artikli algusesse eraldi reale kirjutama {{keeletoimeta}}.

Edasi jätan kirjavead vahele ja arvustan muud. Ptolemaiose "Geograafiat" ei tohi nii linkida, linkida tuleb Ptolemaios ja "Geograafia" eraldi, aga link "Geograafia" läheb teadusele, nii et lisada tuleb täpsustus. Hiina kaarti ma ei lingiks.

Kõik terminid tuleb linkida üksnes esimesel kasutamisel. Sul on paljud terminid (kaart, informatsioon, geograafia ...) lingitud igal kasutamisel. Paranda.

"Liikumistrajektoori" asemel on parem linkida "trajektoor".

"Inimese ja primaadi võrdlus" ei tohi öelda, sest inimene on ise samuti primaat.

Ma ei tea, mis on inimtunnetus, aga ma ei lingiks seda sõna. Ma ei lingiks ka visualiseeringut, sest see ei erineks kuigivõrd visualiseerimisest. Veel ei lingiks ma manipuleerimist ja liigutusvilumust. 3D mudeli asemel on parem linkida ruumiline mudel.

Ma toimetasin jooniste allkirjad ise ära, vaata.

Keelelingid on puudu.

Ma ei soovita veel seda artiklit avaldamiseks ega arvestamiseks. Taivo 17. november 2012, kell 22:24 (EET)[vasta]

Unustasin: link "kaart" läheb valesse kohta, veendu selles ise ja paranda. Taivo 17. november 2012, kell 22:55 (EET)[vasta]

Kõik mainitud vead on endiselt parandamata. Taivo 24. november 2012, kell 18:53 (EET)[vasta]


Sul on kirjas, et visualiseerimise abil saab esitada positiivseid kogemusi, mis on küll õige, kuid negatiivsete kogemuste visualiseerimine pole põrmugi keerulisem ega minu meelest isegi haruldasem, nii et ma jätaksin sõna "positiivne" ära. Link "objekt" läheb valesse kohta, veendu selles ise ja paranda, aga kui parandada ei oska, siis ei pea seda sõna linkima. Numbri asemel on sul lingitud "nimber", aga see link peab minema hoopis arvule. Ja rääkida tulekski arvulistest, mitte numbrilistest andmetest.

Pärast nende vigade parandamist võib selle artikli avaldada ja seejärel on töö arvestatud. Taivo 7. jaanuar 2013, kell 01:32 (EET)[vasta]