Kasutaja arutelu:KaitiV/Kehaline aktiivsus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Aitäh huvitava artikli eest! Artikkel on piisava pikkusega ja hästi struktureeritud. Nüüd teen aga mõned märkused.

Viidatud on korrektselt ja pildid on asjakohased.

Tähenduses "kuni" kasutatakse numbrite vahel mõttekriipsu, mitte sidekriipsu. Mõttekriips on pikem ja selle leiab Vikipeedias erimärkide alt. Ka tabelites!

"teostatud tegevus" asemel võiks olla lihtsalt "tegevus", kõik tegevused on ju teostatud.

Täisnimena võiks kasutada Marcus Tullius Cicero, aga linkida ainult Cicero, sest selle nimega artikkel on olemas.

Automatiseerumise asemel oleks parem "tootmise automatiseerimine", kuna esiteks ei ole see ennastjuhtiv protsess ning oleks vaja täpsustada, mida automatiseeritakse, ja teiseks on vastav Viki artikkel juba olemas.

Eesti keeles võiks enamasti eelistada aktiivlauset passiivile (nt "määrvad faktorid", mitte "on määratud faktorite poolt").

"sugu; geneetiline eripära; bioloogiline ja kronoloogiline vanus; organismi arenguaste ja arengukiirus; isiksuseomadused (osaliselt võimalik muuta) ning krooniliste puuete/haiguste olemasolu" – kuna loetelu liikmed ei sisalda ise komasid, ei ole vaja neid somikooloniga eraldada, piisab komadest. Sama ka teiste loetelude puhul.

Üldistest tegevustest rääkides oleks parem kasutada umbisikulist tegumoodi ja vältida meie-vormi.

"Selleks, et hinnata oma kehakaalu on võimalik kasutada kehamassiindeksi (KMI) määramist" – parem oleks "oma kehakaalu hindamiseks on..." või, kui tahta jätta nii, nagu on, tuleks lisada koma teise öeldise ette – "et hinnata oma kehakaalu" on kõrvallause, see tuleks komadega eraldada.

Samuti lauses "Võimalusi ja tegevusi, et olla kehaliselt aktiivne on väga palju" – "et olla kehaliselt aktiivne" on kõrvallause, mis peaks mõlemalt poolt komadega eraldatud olema.

"Mistõttu on kehalisel aktiivsusel..." – peaks olema "seetõttu", kuna tegemist on uue lausega. Sõna "mistõttu" kasutatakse lause keskel koma, mitte punkti järel.

"nii-öelda" eraldatakse sidekriipsuga.

"Nendeks võib olla jooksmine, jalgrattasõit..." – "võivad olla", kuna aluseid on mitu.

"Aga" ette käib alati koma, kui seda kasutatakse sidesõnana.

"südame- ja veresoonkonnahaigustesse suremusnäitaja poolest " – kuna suremus käib kokku südame- ja veresoonkonnahaigustega, peaks kirjapilt olema "südame- ja veresoonkonnahaigustesse suremuse näitaja". Muuseas, suremuse kohta on Viki artikkel olemas, võiks suremusnäitaja asemel seda linkida.


Kokkuvõttes on see väga hea ja korralik artikkel. Jõudu paranduste tegemisel! Margotmöller (arutelu) 13. oktoober 2013, kell 12:42 (EEST)[vasta]

"Samuti näeb arengukava ette tervisespordikeskuste ja koolisporti arendamist, koolituste korraldamist ja erinevate teavitusmaterjale avaldamist teadlikkuse tõstmiseks" – siin on paar trükiviga.

Kõik muu tundub korras olevat. Tubli töö! Margotmöller (arutelu) 16. oktoober 2013, kell 18:19 (EEST)[vasta]


Vigu mulle enam silma ei jää, aga mulle tundub, et osa lingitud mõistetest on üsna üldised ja on vähetõenäoline, et nende kohta artikkel kirjutataks. Vaadake palun kriitilise pilguga üle, kas kõik lingitud sõnad on ikka potentsiaalsed entsüklopeediaartikli teemad. Margotmöller (arutelu) 18. oktoober 2013, kell 00:29 (EEST)[vasta]