Kasutaja arutelu:Kaarelmm/Majanduse restruktureerumine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Miinused:

Tähtsamad kohanimed ja nimed on siselinkide näol viitamata. Nagu näiteks USA, Baltimore, Detroit, William Julius Wilson, Saskia Sassen jne. Et viidatav sõna „aktiivseks“(sellele klikkides avaneb vastav artikkel) muuta, on see vaja piirata nelja kantsuluga, paigutades kaks sõna algusesse ja kaks sõna lõppu.

Samuti puudub pildimaterjal.

Palju trükivigu! näiteks: fenomen kirjutatakse ikka ühe e-ga.

Kokku- ja lahkukirjutamise vead: tööstussektor, tootmisteenustele jne. Eestikeelses lauses ei tohiks kirjutada sõna nagu nonstandartne, non on ladinakeelne sõna esiteks, mida ei tohiks kasutada nii nagu lauses oli. Tuleks kirjutada siis, et mittestandartne. Samuti de-investeerimine? LAUSE: Majanduslik restruktureerumine julgustab kõrgtehnoloogia teenuseud ning teadmistepõhjalist majandust, kutsub esile laialdase avaliku de-investeerimise.



Plussid Sisukas ja hästi lahti seletatud. Huvitav oli lugeda, kaasahaarav tekst.

Retsenseerija:Kasutaja:Nelekukk

Retsensioon vol 2


Miinused

Töös esineb tõesti palju kirjavigu, mis on ilmselt tekkinud tõlkimisel inglise keelsest materjalist. Sellest tulenevalt esines ka mõningaid lauseid, mille mõttest oli (esimese korraga) keeruline aru saada. Artiklis leidus sõnu, mida eesti keeles olemas pole nt: nonstandartne ja feminisatsioon. Lisaks oli probleeme kokku- ja lahkukurjutamisega. Soovitan sul tulevikus kasutada eesti keele spellerit, mis on internetis täitsa olemas :) Esines ka palju lohakusvigu, tähed olid jäänud kirjutmata, see muutis tekstist arusaamise raskemaks. Laused on väga pikad ning igasse lausesse on üritatud võimalikult palju informatsiooni panna. Mis on maailmalinnad, puuduv keskmine? Esines veel termineid, mille oleksid võinud pikemalt lahti seletada või siis siselink neile teha. Kindlasti oleks võinud ka sekundaarse sektori mõiste teha siselingiks. Mida tähendab lause: "Suurem efektiivsus, töökohtade loomine, keskklassistumine ja parandatud riiklik konkurents seostatakse sotsiaalse tõrjutuse ja kaasamisega"? Mõistan, mis mõju avaldab majanduslik restruktureerimine, kuid mõistet ennast oleksid võinud pikemalt lahti seletada.

Mõiste seletamisel tundub, et on keskendutud vaid USA näidetele. Oleksid võinud keskenduda rohkem Eestile ja Eestist näidete toomisele(või näiteks mõnest Eesti naaberriigist), oma riigi kogemusele toetudes oleks olnud kergem näidetest aru saada(kõik ei pruugi teada mis olukord täna Detroit'is valitseb).

Plussid

Toodud näited on väga illusratiivsed ja head(kui neid näiteid mõista ja teada nende tagamaad.On tore, et lisaks mõiste kirjeldamisele oled toonud välja ka valdkonnad, mida see nähtus mõjutab. See aitas ka mõistest rohkem aru saada. Viitamine on korrektne, oled kasutanud palju erinevaid allikaid, ning on näha, et oled vaeva näinud.Tubli!

Retsenseerija:Kasutaja:Linda1111