Kasutaja arutelu:KKoppel/Viiulite dendrokronoloogiline dateerimine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Aitäh huvitava artikli eest! Artikkel on piisava pikkusega ja arusaadavalt struktureeritud.

Nüüd teen ka mõned märkused.

Oleks hea, kui leiaks ka mõne pildi illustreerimiseks.

Võiks üritada vältida sõna "antud" kasutamist mitteotseses tähenduses, see on kantseliitkeele tunnuseks. Selle asemel sobib enamasti lihtsalt "see" või "selline".

Inimeste nimede esmamainimisel tuleks kasutada täisnime, hiljem võib piirduda perenimega.

"See tähendab, et sel ajal sai viiulite dendrokronoloogiline dateerimine muusikaajaloos üldtunnustatuks" – piisaks lihtsalt "Sel ajal sai viiulite dendrokronoloogiline dateerimine muusikaajaloos üldtunnustatuks".

"kus piirkonnast" asemel oleks õigem "mis piirkonnast".

"Instrumendi puidust valmistatud osad tavaliselt ei sisalda aastarõngast" – öeldis peaks eesti keeles olema lauses teisel kohal, ehk siis praegusel juhul aluseks oleva fraasi "Instrumendi puidust valmistatud osad" järel.

"Üldiselt teised muusikainstrumentide tootjad eemaldasid rohkem aastarõngaid perifeeriast" – ka siin peaks öeldis olema teisel kohal määruse järel.

Tuhanded kirjutatakse lahku (nt neli tuhat)

"Optimaalne" ei saa olla võrldusastmes, kuna optimaalne ongi juba "kõige sobivam".

"Arvestades asjaolu, et noorim aastarõngas pärines 1640. aastast, pidi ka see viiul olema valmistatud hiljem" – kas siis mitte just varem kui 1747 või 1867?

"Seega ei saa kommenteerida silti viiulil, kuhu on märgitud aastaks 1867, sest noorim aastarõngas valmis 227. aastat varem." – See lause on veidi segane. Mis mõttes ei saa kommenteerida? Teiseks, arvu 227 järel ei pea olema punkti, kuna punkti kasutatakse ainult järgarvude korral.

Artikkel on tõepoolest väga huvitav, aitäh! Jõudu paranduste tegemisel! Margotmöller (arutelu) 13. oktoober 2013, kell 21:50 (EEST)[vasta]