Mine sisu juurde

Kasutaja arutelu:Hkuusk/Tagamaa

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Aitäh väga huvitava ja elulise artikli eest. Hea, et selline teema Vikipeedias kajastust leiab. Artikkel on koostatud loogiliselt ja meeldis see, et kasutatud on lihtsat ja arusaadavat keelt. Väga hea on ka see, et lingitud on vajalikud ja teemaga seotud sõnad või fraasid. Kui saaks ka mõne illustreeriva pildi juurde, oleks väga super.

Mõned kommentaarid ja märkused: Artikkel võiks olla pisut pikem (vähemalt 8000 tähemärki koos tühikutega). Lõpust ongi Huffi mudeli kirjeldus puudu (koostamisel …).

OECD defineerib linna tagamaana linna ümbritsevad omavalitsused, kus vähemalt 15% töötavatest elanikest käivad tööl linnas -> OECD defineerib linna tagamaana linna ümbritsevaid omavalitsusi, kus vähemalt 15% töötavatest elanikest käivad tööl linnas

Lisaks sellele kasutatakse mõistet tagamaa vahel ka sadamat või rannikuäärset asulat ümbritseva ala tähistamiseks -> Lisaks sellele kasutatakse mõistet tagamaa vahel ka sadamat või rannikuäärset asulat ümbritsevat ala tähistamiseks

Mõistet tagamaa on ajalooliselt kasutatud erinevates tähendustes, mistõttu on vajalik selgitada selle mõiste päritolu -> Mõistet tagamaa on ajalooliselt kasutatud erinevates tähendustes, mistõttu on vajalik selgitada selle mõiste päritolu. Vt üle ka teised tekstis esinevad tagamaale viitavad mõisted (tagamaa kursiivi, kui kasutatakse mõistet kui sellist).

Hiljuti on hakatud kasutama ka mõistet linna tagamaa -> Hiljuti on hakatud kasutama ka mõistet linna tagamaa

Mõistet suurlinna tagamaa -> Mõistet suurlinna tagamaa

tõlkes ümbritsev maa -> tõlkes ümbritsev maa

mis kirjeldab kuidas on -> mis kirjeldab, kuidas on

loetelu puhul kasutada kas numbreid või siis täpploendit – topelt pole vaja (vt loetelu vormistamise kohta aadressilt http://keeleabi.eki.ee/artiklid3/loetelu.html)

näitajatel nagu näiteks -> näitajatel, nagu näiteks

nagu näiteks Reilly’ seadust ja Huffi mudelit -> ,nagu näiteks Reilly’ seadust ja Huffi mudelit

Kui kõikidele elukohtadele on lähim(ad) linn(ad) leitud võimaldab see -> Kui kõikidele elukohtadele on lähim(ad) linn(ad) leitud, võimaldab see Llaanemets (arutelu) 8. oktoober 2014, kell 18:53 (EEST)[vasta]

Veel parandusi:

Oma 1888. aasta teoses "Handbook of Commercial Geography" -> Oma 1888. aasta teoses Handbook of Commercial Geography (jutumärke ei panda)

määrab tagamaad mitmete linnade vahel -> määrab tagamaad mitme linna vahel

mitmete teiste hulgast -> mitme teise hulgast

vt palun üle viitetähised ja tühikud (paaris kohas on lause/lõigu ja viitetähise vahel tühik)

Praktikas mõõdetakse linna poolt antavat kasu aga külgetõmbejõu keskmena. -> miks külgetõmbejõu keskmena on kursiivis? ei näe põhjust. Sama asi külgetõmbejõu potentsiaal. Pigem võiks need väljendid siselingistada.

Llaanemets (arutelu) 26. oktoober 2014, kell 16:22 (EET)[vasta]