Kasutaja arutelu:Etruu/Peptidomimeetikud

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tagasiside:

1. Artiklis on koos tühikutega 6851 tähemärki ja ilma tühikuteta 6148 tähemärki.

2. Artikkel vastab entsüklopeediaartikli nõuetele ning jätab usaldusväärse mulje peptidomimeetikutest üldise ülevaate saamiseks.

3. Artikli struktuur on loogiline, alustades peptidomimeetikute definitsiooni, klassifikatsiooni ning saamisega ja alles siis selgitatakse nende kasutusvõimalusi. a) Artikli esimene sõna on sama, mis artikli pealkiri ning esimene lause defineerib artikli pealkirja. b) Sissejuhatus on lühike ning võtab kokku teema definitsiooni ning olulisuse.

4. Kuna artiklis kasutatavad viited on seotud raamatutega ning ühe artikliga, millele ma ligipääsu ei oma, siis polnud võimalik viidete vastavust kontrollida. a) Inglisekeelses Vikipeedias on küll lehekülg pealkirjaga "Peptidomimetic", kuid eestikeelse artikli autor pole seda kasutanud lähteallikana. Erinevad nii artikli ülesehitus kui ka peatükid, lisaks ei sarnane tekst millegi poolest inglisekeelse Vikipeedia artikli omale.

5. Viidatud on korralikult, mis tähendab, et on aru saada, mille kohta viide on ning mille kohta millisest artiklist lisainformatsiooni peaks otsima. Viited on korrektsed ning omavad kõiki kohustuslikke elemente.

6. Tekstiga edastatud sõnum on loetav ning mõistetav (vähemalt keemiast algteadmisi omavale inimesele). Tekst on üldjuhul keeleliselt korrektne, kuid mõnes üksikus kohas on ette tulnud väiksed vigu, mis ei ole õigekirjavead vaid pigem lihtsalt lausete muutmisega seoses tekkinud.

7. Artiklis ei leidu pilte ega jooniseid. Usun et selle põhjuseks on Vikipeedia tingimus, et üleslaetavad pildid peavad olema autori enda omad. Arvestades teemat, on autoril väga raske omada sellest enda tehtud pildimaterjali.

8. Artiklis ei leidu Eestiga seotud informatsiooni ning seda oleks raske ka sellesse artiklisse sisse tuua, kuna kuigi peptidomimeetikuid disainitakse kindlasti ka Eestis, tundub mitteasjakohane selle fakti artiklisse sisse toomine, sest neid disainitakse ka kõigis teistes arenenud riikides. Kokkuvõtteks, tähtsamad avastused selles valdkonnas pole seotud Eestiga.

--Helerih2 (arutelu) 3. november 2017, kell 14:42 (EET)[vasta]


Õppeassistendi tagasiside:

  • Võimalusel võiks artiklile lisada illustreerivaid jooniseid või pilte.
  • Artiklisse võiks juurde lisada siselinke.

Kui soovitatud parandused on sisse viidud, siis võid laadida artikli põhiruumi (vt videojuhendit) ning seejärel on töö arvestatud.--Kleppik (arutelu) 7. detsember 2017, kell 16:28 (EET)[vasta]