Kasutaja arutelu:Epaenurk/Keskkonna happelisus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on kirjutatud vajalikul teemal, see on isegi keskkooli programmis olemas. Kirjutatud on põhjalikult, asjast saab korraliku ülevaate. Oled ka üsna õigekeelne, kohe rõõm sellist tööd lugeda. Pikkuse nõue on samuti täidetud.

  • Kas Lewisi happelisus on ikka õige? Kui see on saanud nime inimese järgi, kelle nimi on Lewis, siis peaks ikkagi olema Lewise happelisus.
  • Brönsted ja Lowry tuleb linkida.
  • Sõna "puhul" kasutatakse pidulikul puhul, nii et siin tuleb asendada puhul -> korral või üldse ümber sõnastada.
  • Lingitakse üksnes nimisõnadele, linki "heterogeense" ära tee.
  • Väljendis "erinevad lahustid" jäta "erinevad" ära: niigi on selge, et need lahustid on erinevad.
  • Mõtle, kas peaks linkima tugeva ja nõrga happe. Artikli põhjal tundub, et need on terminid, ja kõik terminid tuleb esimesel kasutamisel linkida.
  • Sõna "antud" kasutatakse siis, kui keegi midagi annab. Mujal saab selle tavaliselt asendada sõnaga "see".
  • Brönstedi asemel on ühes kohas Bronsted kirjutatud. Taivo 14. oktoober 2013, kell 01:26 (EEST)[vasta]

Tänan tagasiside eest!

Parandasin vead ära, aga tekkis ka kaks küsimust. Kas Brönstedi ja Lowry linkimise puhul oleks vajalik linkida nende inimeste lehekülgedele? Sellega on probleem, et Lowry leht viib mind Lauri Pihlapi lehele. Samuti ei räägi ma nendest inimestest eraldi, vaid Brönsted-Lowry teooriast, mis on otseselt seotud Brönstedi happelisusega, millele olen linkinud. Seega kas see linkimine on siiski vajalik? Teiseks tekkis küsimus arvude esitamise kohta. Tabelites kirjutasin ma koma asemel punkti, mis vist tegelikult pole eesti keeles kasutusel. Kas oleks vaja seal punktid komadega asendada või on see üks nendest reeglitest, mille puhul pole enam vahet? --Epaenurk (arutelu) 14. oktoober 2013, kell 11:48 (EEST)[vasta]

Mul on hea meel, et sa avastasid, et Lowry viib Lauri Pihlapi lehele! Siin on tegelikult kaks võimalust. Võib otsida teadlastele eesnimed ja linkida nende isikuartiklitele. Teine võimalus on linkida Brönstedi-Lowry teooria (see link jääb vist punaseks, aga mis siis). Järele mõeldes on teine võimalus õigem.

Koma kirjutatakse endiselt komaga, mitte punktiga. Ja arvuvahemikku ei kirjutata sidekriipsuga -, vaid mõttekriipsuga – (Alt+0150). Selle kriipsu ette ega järele ei panda tühikut.

Kui sa ei tahtnud kirjutada "Lahustite", eks kirjuta siis "mõne lahusti", aga mitte "mõndade lahustite". Taivo 14. oktoober 2013, kell 17:52 (EEST)[vasta]

Tegin vastavad parandused. Brönstedi happelisus ja Brönsted-Lowry teooria võiksid tegelikult kunagi samale lehele viia, aga las praeguseks jääb siis kaks erineva nimega linki. Mulle tundus lihtsalt "Lahustite" kirjutamine natukene lai, tahtsin rõhutada, et tegemist on vaid väikese valimiga.--Epaenurk (arutelu) 14. oktoober 2013, kell 19:12 (EEST)[vasta]