Kasutaja arutelu:EmmAS/Levanaas

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on hästi ja põhjalkult kirjutatud. Artikli pikkus on enam-vähem 6000 tähemärki. Üldmulje on hea ning ära on toodud kõik tähtsamad peatükid. Artikli struktuur on ülesehitatud loogiliselt, kuid soovitaksin ettepoole tuua peatüki Funktsioon. Viiteid esineb tekstis piisavalt tihti ja on tehniliselt korrektselt vormistatud. Tekst on loetav ja enamasti selge, kuid soovitaksin kirjutada ümber kolmanda lõigu, kuna jääb segaseks, millest tuleneb nimi endo- ja eksolevanaas. Omalt poolt soovitaksin kirjutada: „Levanaasid jagunevad endo- ja eksolevanaasideks, sõltuvalt kohast kust ensüümid lagundavad polümeere. Endolevanaasidel on enamasti levinud sahhariidide lagundamine keskpaigast, millega vabanevad lühemad oligosahhariidid. Eksolevanaasid lagundavad polümeere äärealadelt, kus nad hüdrolüüsivad fruktaani viimase ja eelviimase monomeeri vahelist sidet. Selle tulemusel vabanevad fruktoosi monomeerid.“ Artiklis mulle meeldis, et on ära toodud reaktsiooniskeem ning on kasutatud rohkelt linke, mis teeb teksti paremini mõistetavamaks. Pildid artiklil puuduvad, kuid soovitaksin lisada levanaasi 3D pildi (nt https://www.proteinmodelportal.org/?pid=modelDetail&provider=SWISSMODEL&template=1y9g.&pmpuid=1001078159399&range_from=1&range_to=921&ref_ac=O31411&mapped_ac=O31411&zid=async).

--HTull (arutelu) 5. november 2017, kell 11:21 (EET)[vasta]

---

Õppeassistent Hannalt:

  • Sinu artiklis on praegu u 4800 tähemärki. Selleks, et töö arvestatud saada, pead seda kindlasti veel täiendama!
  • Teksti sees ei tohi mingil juhul olla ühtki välislinki. Kui oled neid välislinke kasutanud allikatena, siis vormista need samasuguste viidetena nagu muud allikad. Kui oled need välislingid lisanud aga lisainformatsiooniks ja teksti nendest infot kirjutanud ei ole, siis palun lisa need välislinkide pealkirja alla.
  • Peatüki "Vaata ka" all tohivad olla ainult lingid eestikeelsele Vikipeediale, seega sealt pead ka selle ühe välislingi hoopis välislinkide peatüki alla tõstma.
  • Siselink peab olema tervel sõnal, sh ka käändelõpul. Palun vaata siselinkide korrektset vormistamist siit. HPook (arutelu) 6. detsember 2017, kell 17:18 (EET)[vasta]

---

Aitäh paranduste eest! Võid oma artikli põhiruumi laadida. Juhend selleks on siin. Kui artikkel on põhiruumi laaditud, on töö arvestatud. HPook (arutelu) 17. detsember 2017, kell 22:11 (EET)[vasta]