Kasutaja arutelu:Egon/Arhiiv

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Soovitaks "administratiiv piirkond" asemele "administratiivne piirkond" või "haldusüksus". Urmas

"Haldusüksus" on kindlasti parem sõna. Aga kindlasti on tarvis, et kuidagi oleks näha, et tegemist on 1. järgu haldusüksusega. Aga tegelikult see vist isegi nii ei ole. Pigem on tegemist kõige kõrgema omavalitsusüksusega, ja vähemalt osa neist on föderatsiooni subjektid, kui ma asjast õigesti aru saan. Putin ju jagas riigi veel suuremateks halduspiirkondadeks, või kuidas see täpselt on? Andres 18:34, 21 Dec 2003 (UTC)
Pean seda uurima. Ma just otsin midagi sygavamat, kui pistiindeksid, Venemaa haldusjaotuse asjus. --Egon

Need suuremad on föderaalsed ringkonnad (федеральный округ), ehkki on olemas, pole nad vastavuses konstutsiooniga, kuid see-eest peaks need ringkonnad kokku langema sõjaväeringkondadega. Jõustruktuuride asi.

Venemaal on 89 föderatsiooni subjekti, st. 1. järgu haldusüksust. Nende nimetuste paljusus tuleb NLiidu ajast, kui põhiüksusena oli olemas oblast, kaks sisuliselt oblasti õigustes "keskalluvusega" linna (Moskva, Leningrad) ja arvukamatele/tähtsamatele rahvusvahemustele mõeldud oblasti õigustes ANSV-d (nüüd vabariigid). Vähematele rahvustele mõeldud autonoomiaid - autonoomseid ringkondi ja oblasteid sisaldavad venelaste oblastid kandsid nimetust "krai" ja olid sisult 2. järgu haldusüksused. Kuid Jeltsini ajal tehti neist 1. järgu üksused. Nii saigi kokku 89.

"Haldus-" ja "administratiivne" väljendab riigi kontrollimist "ülevalt" riigi valitsuse poolt (teine rohkem) (Eestis maavalitsus, mille juhi nimetab keskvalitsus). "Omavalitsus" toimib "alt", kodanike, mitte riigi poolt (vallavanemad ja linnapead paneb ametisse vallarahva poolt valitud volikogu). Urmas

Kui on valitav kuberner ja muud organid, kas see siis ei luba rääkida omavalitsusest? Ja föderaalringkonnad on ju just administratiivüksused (presidendi võimu teostamiseks). Andres 19:27, 21 Dec 2003 (UTC)

Tere, Egon!

Pidin jõululaupäeval ootamatult minema tormama ega jõudnudki häid jõule soovida. Teen seda siis nüüd.

Ära pahanda esilehe pärast. Mina arvan, et see on mõne soomlase jõulukink meile. Esileht on nüüd kujundatud nii, nagu enamiku vikipeediate esilehed, aga me võime seda nüüd omatahtsi muuta. Üldse, me võime esilehe kallal edasi töötada. Soomekeelse jutu ma asendan kohe ära.


Kaitse alla saab esilehte siis, kui me saame mõne administraatori. Ma püüan administraatoristaatust taotleda. Siis saab ka lehekülgi kustutada ja kasutaja-aadresse blokeerida, samuti kasutajaliideses muudatusi teha. Andres 21:32, 26 Dec 2003 (UTC)

Kui on veel midagi, mis Sulle esilehe juures ei meeldi, siis saame seda ümber teha. Andres 01:01, 27 Dec 2003 (UTC)
Jah, ma ei saanud algul aru, et too inimene pyydis seda disaini ilusaks muuta. Ma algul arvasin, et mingi soomlane tahab siia niisama midagi kritseldada (sest oli soome keeles!). Vaga ilus on. Ma arvan, et selline stiil on igati tervitatav. ma natuke uurin seda, kuid toopaev algab ja ma pean lahkuma.---Egon

Aga kas sellist andmestikku ka oleks hea siin sailitada, kui seda tabelid oigesse formaati viia? -- Egon 01:17, 27 Dec 2003 (UTC)

Ma ei saa hästi aru, mida Sa küsid. Ma arvan, et aruteluleheküljele see ei sobi, aga kui see on esialgu töölehekülg, mis ei ole mõeldud entsüklopeedia lugejale, siis on kõige loomulikum paigutada see nime "Kasutaja:Egon/Info..." alla, ma ei mäleta, kuidas see pealkiri täpselt oli. Lingi sellele saad panna lehele Kasutaja:Egon, ja Sa saad alati sellele viidata, kui vaja. Andres 01:29, 27 Dec 2003 (UTC)

Jah see oleks esialgu toolehekylg.--Egon

Ma kirjutasin Sinu leheküljele kogemata Kasutaja:Egon:Uusima info tabel, aga parem oleks Kasutaja:Egon/Uusima info tabel. Ümbersuunamine ei võta sisu kaasa. Parem kasuta nuppu "Move this page". Või kui Sa ei oska, siis ma võin ise teha. Andres 23:14, 27 Dec 2003 (UTC)
Nyyd kadus see leht hoopis ara.--Egon
Panin selle tagasi. Aga Sul oli ju kuskil täielikum variant. Andres 23:59, 27 Dec 2003 (UTC)
Mul on arvutis olemas koik 198 riiki, kuid pole veel tahestiku jarjekorda viidud ja veel naruke nokitsemist. Siis kui siia ta yles ttahan panna, pean teda kuidagi jagama, sest tervikuna ta laheb yle 32kb.Egon
Kui Su enda brauser võimaldab seda lugeda, siis Sa ei pea seda jagama, sest see on Sinu töölehekülg. Andres 01:02, 28 Dec 2003 (UTC)

Korea keel Aadress, kust saab kohanimesid


Saatsin kirja, sooviga kasutada neid vappe ja lippe (geraldika.ru) --Egon

Aga kui me muudaksime nende vappide suurust ja formaati, kas siis ei oleks tegu omatehtud subjektidega?--211.168.178.11

Rangelt võttes oleks ikka tegemist nende vappide kasutamisega. See ei oleks nii ainult juhul, kui me teeksime vapid ise nende eeskujul. Andres 05:26, 5 Jan 2004 (UTC)
Ma sain sellise vastuse: Hello,

You can use on your website the raster images from Geraldika.ru and Vector-Images.com only in noncommercial purpose. And of course you have to quote the source (for example by hyperlink to Geraldika.ru).


Best regards, Yuri Rocich Geraldika.ru

Ma arvan, et pildi kirjeldusleheküljel peaks olema kirjutatud, milliselt leheküljelt vapp on võetud ning et seda kasutatud nende loaga. Leheküljel, kus vappi on kasutatud, võib välislinkide hulka koos vastava selgitusega paigutada lehekülje, kust vapp on võetud.
Kas Sa saatsid neile Vikipeedia tüüpkirja? Andres 12:39, 5 Jan 2004 (UTC)
Ma otsisin, kuid ei leidnud, milline see olema peab? Ma saatsin vabas vormis sooviavalduse.--Egon 12:57, 5 Jan 2004 (UTC)

Vaata [1]. Seda kirja võib muidugi ka pisut modifitseerida. Aga ma ei ole kindel, kas see tüüpkiri on nii hea ja vajalik. Üks hea asi on kindlasti see, et ta tutvustab seda projekti. Ja pärast sellele kirjale vastamist ta ei saa öelda, et me kasutasime tema materjali nii, nagu me ette ei näinud. Andres 15:32, 6 Jan 2004 (UTC)

Kuid nad teavad millisel aadressil me neid vappe kasutame! - siin selle all mõtesin ma, et ma meelega teadustan, kus me kasutame neid pilte.
Ükskord saavad kindlasti teada. Teised keeled hakkavad ju ka meie pilte kasutama. Andres 15:32, 6 Jan 2004 (UTC)
Siis nad võib-olla ei hakka ka kasutama, kui meil png-formaadis on.
Selle kirja kohta veel nii palju, et vist olekski kõige parem saata vabas vormis, aga kindlasti peaks olema viited litsentsitingimustele.
Nad ju tahavad, et viide nende saidile oleks nähtavas kohas, sellepärast ma arvan, et peaks igal leheküljel, kus vappi on kasutatud, olema välislinkide hulgas ka link sellele leheküljele, kust vapp on võetud. Juurde võib märkida "allikas". Andres 16:31, 6 Jan 2004 (UTC)
Seda kindlasti. Ma kohe arvasin nii, ja ma arvan, et pole mõtet iga lipu kohta panna see ja see lehekülg, lihtsalt geraldika.ru on piisav, ma arvan, sest ise nad kirjas kirjutasid, et tehke hyperlink Geraldika.ru
Ma arvan nii, et me saame sellelt leheküljelt vapi kohta muudki informatsiooni ja siis on hea täpselt näidata, kust me selle saime. Andres 17:53, 6 Jan 2004 (UTC)

Suur tänu, Egon, et komeedipildid üles laadisid. Mul ei ole allalaadimine ikka veel käpas. Andres 15:32, 6 Jan 2004 (UTC)

Ma mõtlesin jah, et miks Sa pole siia pilte üles laadinud, kuid see on lihtne, esiteks tuleb pilt omale arvutisse salvestada, samaaegselt tema formaati muutes (olen kõik pildid siiani .png formaati salvestanud, sest paljud vapid inglise vikis on .gif formaadis) ja siis juba omale salvestatud fail edasi siia salvestada. Ma lisasin eesti keele ka List of countries lehele, et meid ka üles leitaks! Edu soovides Egon Busanist.
Mul tuli üks laadimine välja, Gruusia lipu ma sain üles laadida kolmandal katsel, aga nüüd olin jälle unustanud, kuidas see käis. Ma proovin veel. Komeedi pilti proovisin üles laadida, aga see ei õnnestunud. Aga kas ei saa üles laadida samas formaadis, nagu originaalpilt on? Gruusia lipp oligi kohe png.formaadis. Sele formaadiga pidi olema see häda, et ta võtab kole palju ruumi, sellepärast nad seda ei soovita.
Ausalt öelda ma eriline pildimees ei ole ka, mulle meeldib rohkem tekstiga töötada. Ja lehekülje kujundajat minust ka ei ole. Aga mida rohkem pilte me saame, seda parem. Siis on ikka palju huvitavam, kui on pildid.
Kui panna link eesti keelele ükskõik millise teise keele vikipeediasse, siis nad panevad meile kas või vägisi lingid kõigile teistele üles. See on sellepärast hea, et igas keeles võib olla mõni lisa-tarkuseterake, mida saab tallele panna. Ma küll kõiki keeli ei oska ka.

PS. Käisin ka seda Gupo silda vaatamas ja sain kinnitust, et sambaid on ikka 56 :)

Aa, nii et lugesid üle;-) Nojah, siis ehk oskad selle kohta midagi lisada. Andres 16:31, 6 Jan 2004 (UTC)

Millise "naha" Sa eelistustest seadsid? Proovisin Nostalgiat ja selle puhul in just nii, et artikliväli on laiem, nii et näiteks artiklis Liechtenstein on tabel ja kaart mõlemad ilusti näha, aga näiteks nuppu "Move this page" üldse pole. Andres 13:28, 19 Jan 2004 (UTC)

Mul on nad koik kolm olnud. Kuid praegu kasutan seda standardset. Muideks mul naiitab nyyd ka mu oma aega, kell on praegu 22.52. -- Egon 13:50, 19 Jan 2004 (UTC)

Aitäh, Egon! Ega see administraator mingi auasi ei ole.

Kas ma taban märki, kui ma soovin praegu head uut aastat? Andres 17:14, 21 Jan 2004 (UTC)

Head Uut Sullegi! Praegu algas Ahvi aasta, kui ma ei eksi. Aga selle kohta meil artiklit polegi. Ja veel. Mul sadas selle aasta esimene lumi maha. Liiklus on siin raskendatud. Pole küll suur lumi, kuid kuna siin on mägine, on liiklus raskendatud. Käisin täna Naju linnas. Gwangju-st on sinna umbes 20 km. Buss sõitis seda teed 2,5 tundi. P.S. Ega see administraatori amet pole ka häbiasi. Kõike paremat soovides ka sellel uuel aastal: -- Egon 17:24, 21 Jan 2004 (UTC)

Meil oli 22. detsembril Tallinnas selline lumetuisk, et buss sõitis linnast Nõmmele 5 tundi. Praegu ka iga päev sajab ilusat lund.

Ahviaasta algas jah. Ma arvan, et selle hiina kalendri uue aasta alguse peaks märkima artiklisse 2004. Ja muidugi tuleb nende asjade kohta kirjutada. Andres 18:27, 21 Jan 2004 (UTC)