Kasutaja arutelu:Diana989920/Bingo

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kommentaarid[muuda lähteteksti]

Teemaks peaks olema Forrest Gump, aga siit loen, et jutt käib bingost. Minu arvates paljud inimesed oleks huvitatd sellisest teemast. Tegemist on üks teema, mitte mitmega ja kindlasti saab sellest rohkem kui 6000 tähemärki kirjutada. Varasemalt pole sellist teemat Vikipeedias. Kui võtta, et teema on tegelikult Bingo siis struktuur ja alapealkirjad vastavad valitud teemale. Märksõna võiks rphkem olla, aga neid tuleb juurde kindlasti töö käigus, nt Eesti bingolotod. Eesti bingolotodest võiks olla eraldi alapealkiri.

Tere,

Teemavalik on hea, see huvitab laia üldsust, kuna paljud inimesed mängivad Bingo Lotot. Ma arvan, et internetist leiab selle teema kohta üldiselt ikka usaldusväärseid allikaid. Selle teema kohta leidub päris korralikult erinevat materjali, sellest peaks kindlasti suutma kirjutada 6000–7000 tähemärgilise artikli. Artikli alateemad/pealkirjad annavad minu arust väga hea ülevaate teemaks olevast nähtusest. Minu poolest pole rohkem alateemasid ning pealkirju vaja lisada.

Nm0022e (arutelu) 18. oktoober 2016, kell 20:06 (EEST)[vasta]

Kommentaar (Laura)[muuda lähteteksti]

Tere,

Teemat kindlasti laiendada ja alapealkirjad mõelda. Minu arvates pole just kõige parem teema, sest ei puuduta kõiki.

Õppeassistent[muuda lähteteksti]

Tere!

Teie tagasiside on olnud üldiselt põhjalik ning hea, et olete andnud ka omapoolseid soovitusi. Võimaluse korral lisage näiteid, need teevad teie öeldu selgemaks. Omalt poolt ütleksin, et teema on aktuaalne ning võiks kindlasti huvitada laiemat publikut. Eesti on selle kohta telesaade, iganädalaselt toimuvad erinevad loosimised, milles paljud osalevad. Sinu struktuur on teemaga vastavuses. Palun lisa alateemade alla ka märksõnu. Need annavad parema aimu sellest, millest seal kirjutada kavatsed.

Edu kirjutamisel!

Liinap (arutelu) 20. oktoober 2016, kell 12:04 (EEST)[vasta]

Kristjan Laid[muuda lähteteksti]

Tere! Ei oska midagi tagasisidestada, sest midagi pole juurde kirjutatud võrreldes eelmise korraga.

Kommentaar (Laura)[muuda lähteteksti]

Tere,

Teksti tuleks kindlasti täiendada ja tähtpäevadest kinni pidada. Tuleks lisada pilt ja alapealkirjade alla midagi kirjutada

Kommentaar (Laura)[muuda lähteteksti]

Tere, Ei oska midagi lisada, sest teemat pole täiendatud.

Tere,

Kokkuvõttes on olemas nähtuse määratus ning see seletab lahti nähtuse peamise sisu. Määratlus on vormistatud korrektselt. Kokkuvõte vastab artiklile, kuid ei saa veel öelda, et see võtab kokku kõik artikli tekstis kajastatu, sest teksti pole just kõige rohkem. Kokkuvõttes tuleb välja teema tähelepanuväärsus. Kokkuvõte ei ole sobiva pikkusega, jääb lühikeseks.

Õppeassistent[muuda lähteteksti]

Tere!

Kena, et oled hakanud artiklisse teksti lisama. Artiklit tuleks siiski veel tublisti täiendada. Teksti on sul ligikaudu 1700 tähemärki, kuid praeguseks peaks seda olema üle 4000 tähemärgi. Kui sa pole kindel, kui suur su teksti tähemärkide arv on, saad seda kontrollida siin: http://www.charactercountonline.com/ . Praegu on sul puudu ka viited ning pildid. Need tuleb kindlasti lisada. Hetkel ei ole võimalik kontrollida, kust sinu info pärineb ning kas oled korrektselt refereerinud. Viitamise ning refereerimise kohta saad abi 3. õppetüki materjalist. Vaata see kindlasti üle! Kokkuvõte paikneb sul vales kohas. See peaks olema enne sisukorda kõige alguses. Paranda see järgmiseks korraks ära. Lisaks kokkuvõtte tegemisele, oli 5. nädala ülesandeks ka lisada 3 siselinki ja vähemalt 1 kategooria. Infot, kuidas neid lisada, leiad 5. õppetüki materjalist. Kindlasti lisa need järgmiseks korraks. Usun, et sul on võimalik ilusti järgi jõuda!

P.S Kindlasti anna ka teiste oma rühma liikmete tekstidele tagasisidet. Lisaks tekstide edasiminekule, vaatan ka seda, kas ja kuidas te kaasõpilaste tekste tagasisidestate.

Jõudu teksti täiendamisel!

Liinap (arutelu) 17. november 2016, kell 18:51 (EET)[vasta]

Kristjan Laid[muuda lähteteksti]

Tere! Meeldiv on näha, et teksti on alustatud, natuke vähe on siiski kirjutatud alles, aga seda tuleb kindlasti juurde, ma loodan. Teksti lugedes ei märka kirjavigu, kasutatud on üsna sobivat terminoloogiat teksti kohta. Tubli!

Tervist,

Tekst on grammatiliselt õige, kirjavigu ei leia ning tekst on entsüklopeedilises stiilis kirjutatud, kasutatud on sobivat terminoloogiat selle teksti kohta. Info esitamise järjekord järgib Vikipeedia tavasid ning esitatud info sisaldab fakte, mitte arvamusi/tõlgendusi. Artikkel kirjeldab nähtust neutraalses keeles. Teksti on vähe kuid siiamaani hästi tehtud.

Tere,

Artiklit on täindatud nõuete kohaselt. Info esitamise järjekord järgib Vikipeedia tavasid ning info on edastatud reeglite kohaselt. Artikkel on kirjutatud neutraalses keeles. Tekst on arusaadav ja tähtis info on edastatud. Tekst on grammatiliselt korrektses eesti keeles ja hästi vormistatud.

Õppeassistent[muuda lähteteksti]

Tere!

Teksti oled veidi juurde lisanud, kuid praeguseks peaks artikkel juba valmis olema ehk sisaldama ligikaudu 6000 tähemärki. Sinu artiklis on tähemärke umbes 2100. Tekst puudub osades "Üldtingimused" ja "Võidud". Kindlasti tuleb sul artiklit järgmiseks korraks tublisti täiendada! Sa pole ka veel lisanud refereeringutele viiteid ega pilte. Seda tuleb kindlasti teha, kuna praegu pole aru saada ega kontrollitav, kust info pärineb. Kui sa pole kindel, kuidas peaks viitama, vaata üle 3. õppetüki materjal. Kokkuvõte peab olema kõige alguses ehk enne sisukorda. Kindlasti paiguta see järgmiseks korraks õigesse kohta! Tekstist on puudu eelmisel korral mainitud siselingid ja kategooria. Infot nende lisamise kohta saad 5. õppetüki materjalist. Üldjoontes on sinu kirjutatu arusaadav. Tekstis esineb mõningaid hinnangulisi sõnu, nt bingo lühikirjelduse osas sa ütled "BINGO LOTO on eriti põnev ja lihtne mäng, sest võidunumbrid loositakse välja telesaates". Vikipeedias esitatakse infot neutraalselt ning välditakse hinnangulisi sõnu, nagu nt eriti põnev ja lihtne. Soovitan kindlalt uuesti lugeda 6. õppetüki materjali. Kui sul on tekstiga seoses muresid või probleeme (nt tehnilised probleemid, tihe ajakava, ei ole kindel, kuidas midagi teha vms), anna sellest kindlasti nt Moodle'i kaudu õppejõududele või mulle teada.

P.S Ära unusta anda tagasisidet oma rühma teiste liikmete tekstidele!

Jaksu ja edu!

Liinap (arutelu) 24. november 2016, kell 12:29 (EET)[vasta]

Kristjan Laid[muuda lähteteksti]

Tere! Toimetasin teksti lisasin päris palju ja ka viidete loendi, kahjuks ei tea kust võttis autor informatsiooni, mis algselt kirjutas. Kindlasti oleksin rohkem kirjutanud võrreldes selega, mida on autor kirjutanud. Meeldib, et on lisatud tabel, aga kahjuks pildid enne puudusin, mille nüüd lisasin. Loodan ,et olin autorile abiks artikli kirjutamisel.

Õppeassistent[muuda lähteteksti]

Tere!

Aitäh K. Laidile teksti täiendamise/toimetamise eest! Autorile: kui on enda artikli või ülesannete täitmisega mingeid muresid või probleeme, anna sellest kindlasti õppejõududele teada! Kursus lõpeb varsti ära. Artikli teksti tuleks veel täiendada. Hetkel on selles ligikaudu 4600 tähemärki, kuid peaks olema 6000. Mõnes tekstiosas on puudu viited, nt lühikirjelduses, mängureeglites. Kui sa pole kindel, kuidas neid lisada, saad abi 3. õppetüki materjalist. Teksti alguses (enne sisukorda) ei ole kokkuvõtet. Samuti puuduvad eelmisel korral mainitud kategooria ning vikilingid. Milline kokkuvõte peaks olema, mis seal peaks sisalduma ning kuidas lisada vikilinke ja kategooriat, saad vaadata 5. õppetüki materjalist. Üldiselt on kirjutatu arusaadav. Artiklis on mõned hinnangut väljendavad sõnad. Nt bingo lühikirjelduse lauses "BINGO LOTO on eriti põnev ja lihtne mäng, sest võidunumbrid loositakse välja telesaates" sõnad eriti põnev ja lihtne. Vikipeedias kasutatakse neutraalset keelt. Artikli keelekasutuse kohta saad infot ja nõuandeid 6. õppetüki materjalist. Üle tuleks vaadata refereeringud. Osa tekstist esineb liiga sarnases sõnastuses algallika ehk Eesti Loto kodulehe tekstiga, nt on sinu artiklis üldtingimustes kirjas: "Käesolevad üldtingimused (edaspidi ka Üldtingimused) reguleerivad AS Eesti Loto (edaspidi Eesti Loto) ja enda nimele Eesti Loto veebilehtedel (edaspidi Veebikeskkond) konto loonud isiku (edaspidi Mängija) õiguseid ja kohustusi, mis kehtivad nimetatud konto (edaspidi Mängukonto) loomisel ja kasutamisel." Eesti Loto kodulehel on täpselt samamoodi kirjutatud: "1.1. Käesolevad üldtingimused (edaspidi ka Üldtingimused) reguleerivad AS Eesti Loto (edaspidi Eesti Loto) ja enda nimele Eesti Loto veebilehtedel (edaspidi Veebikeskkond) konto loonud isiku (edaspidi Mängija) õiguseid ja kohustusi, mis kehtivad nimetatud konto (edaspidi Mängukonto) loomisel ja kasutamisel." Refereerimisel antakse infot edasi oma sõnadega. Soovitan kindlasti üle lugeda 3. õppetüki materjali. Seal on ka näiteid õnnestunud ja ebaõnnestunud refereeringutest (vt nt näiteid 2-4). Kindlasti kontrolli viited üle. Viidete nimekirja 1. viide viitab küll Bingo Loto lühikirjeldusele, kuid seal pole juttu nt üldtingimustest. Üldtingimused on kirjas hoopis siin: https://www.eestiloto.ee/osi/customer/precept.html . Tööd tekstiga veel on, kuid ei maksa heituda. Veidi aega artiklit muuta, täiendada on.

Jaksu ja edu!

Liinap (arutelu) 1. detsember 2016, kell 19:44 (EET)[vasta]