Kasutaja arutelu:Beunique/Kalakasvatus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel "Kalakasvatus" vastab etteantud kriteeriumitele ja annab ülevaate kalakasvatuse ajaloost, vormidest, olukorrast maailmas ja Eestis ning arenguperspektiividest ja probleemidest. Headeks külgedeks on põhjalik Eesti olukorra käsitlus, illustreerivad joonised ja fotod ning teema laiapõhjaline käsitlus.

Puudusena torkab esimesena silma alates kolmanda peatüki viimasest lõigust vigane viitamissüsteem, mis ei esita kasutatud allikaid enam numbriliste indeksitena nagu artikli esimeses pooles. Samuti on jäänud artikli teises pooles liikide ladinakeelsed nimed kaldkirja muutmata.

Mõnigate pisivigadena mainiksin veel: trükiviga (kalasööda peamise kompenendi, ühildumisviga lauses (Teine kiirelt arenenud vesiviljeluse piirkond on mõõdukas kliimas paiknevad arenenud riigid: Norra, Hispaania, Suurbritannia ning Tšiili) ja puuduv tühik (Vee soolsuse peatükis mere-või).

Veel võib lugejal tekkida küsimus Eesti kalakasvatust piiravate tegurite osas, kus on mainitud temperatuur, kuid jäetud lisamata, milline temperatuur kalakasvatusi pärsib. Juhul kui on võimalik, oleks tore ka jooniseid artikliga samal lehel kohe loetavatena näha, hetkel on need väga väikesed ning joonise korrektseks mõistmiseks tuleb sellele klikata. Samuti saab artiklit täiendada teiste samateemaliste, kuid võõrkeelsete Vikipeedia lehtetega (Nimekiri vaskul menüüribal).

Artiklis on piisavalt siselinke ning kasutatud allikad on teemakohased. Võõrkeelseid allikaid võiks isegi rohkem olla. Artikkel annab hea ülevaate kalakasvatuse olemusest ja probleemidest. Eriti väärtuslik on just Eestit puudutav informatsioon.

Jantsik (arutelu) 30. aprill 2012, kell 18:27 (EEST)[vasta]

Tänan retsensiooni eest! Kahjuks oli mul sel hetkel artikli redigeerimine veel pooleli, seetõttu ka vead viitamisel ning allikates. Välja toodud pisivead parandasin ära ning Eesti veetemperatuuride kohta lisasin selgituse. Ühildumisviga mina ei näe - üks piirkond on Aasias ning teise piirkonna moodustavad loetletud riigid. Üldise kujunduse huvides on joonised tõepoolest veidi väikesed, kuid teistpidi võtsid need liiga palju ruumi. Praeguseks olen artikli lõpetanud ja võimalusel ootan edasist tagasisidet. Beunique (arutelu) 1. mai 2012, kell 19:03 (EEST)[vasta]

Retsensendi arvates on antud artikkel väga põhjalik. Artiklis on välja toodud väga hea ülevaade kalaskasvatuse ajaloost, vormidest, hetke olukorrast Eestis ja välismaal ning arengupersepektiividest ja probleemidest. Artiklis olevad viited on vormistatud korrektselt ning artikkel ei sisalda õigekirja vigu. Kasutatud allikad on teemakohased ning artikkel sisaldab ka mitmeid välislinke. Artikkel sobib väga hästi huvilistele ning ka õppematerjaliks. Illustreerivad joonised ja fotod muudavad artikli huvitavaks. Nõustun eelneva retsensendi märkustega.

--Kalavusm (arutelu) 3. mai 2012, kell 21:21 (EEST)[vasta]


Ladinakeelsed kalaliikide nimetused ei ole vajalikud siin, neid võib lugeda liigiartiklitest. siselinke võib kasutada ka pildiallkirjades. Ave Maria (arutelu) 3. mai 2012, kell 22:19 (EEST)[vasta]

Enne jäi kirja panemata veel alapeatüki "kalakasvatus maailmas" viimaste lausete teemal, et entsüklopeediatesse ei kirjutata lauseid stiilis "oleks vanaemal rattad all, siis ta oleks trollibuss". Ave Maria (arutelu) 3. mai 2012, kell 22:24 (EEST)[vasta]

Tänan märkuste eest. Korrigeerisin antud lõigu sõnastust. Ladinakeelsed kalaliikide nimetused ei ole vajalikud, kuid annavad minu arvamusel juurde ülevaatlikkust. Beunique (arutelu) 6. mai 2012, kell 17:00 (EEST)[vasta]