Kasutaja arutelu:Atragel/Tankitõrjemiin

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Teemavalik on hea. Tähelepanu tuleks pöörata õigekirjale (komad!) ja vältida kõnekeelsust (nt. käppimine). Viitamine on puudulik: viited pole nummerdatud ja pole seostatavad konkreetse tekstiosaga. Vihm... (arutelu) 31. oktoober 2017, kell 16:04 (EET)Vihm...[vasta]

  • Teemavalik tundub piisavalt lai, et sellest hästi kirjutada.
  • Kirjutamisel tuleks pöörata suuremat tähelepanu komade panemisele(liitlaused, koma vajavad sõnad).
  • Samuti tuleks pöörata tähelepanu sõnade ja lausete õigekirjale(lõik Ajalugu, 6.lause).
  • Viidete arv on piisav, õigesse kohta tuleks lisada viidete numbrid.

Esmasp6ev (arutelu) 31. oktoober 2017, kell 23:10 (EET)[vasta]

Marili Hendrikson[muuda lähteteksti]

  • Artikli teema on piisavalt kitsas ning äärrmiselt tähelepanuväärne, et sellest hea ja põhjaliku artikli kirjutada.
  • Struktuur annab ülevaate teemaks olevast nähtusest.
  • Vaata üle viitamine ( viited ei ole õigesti nummerdatud).

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Olete andnud tagasisidet põhjalikult, pöörates seejuures tähelepanu kõigile olulistele elementidele (teemapüstitus, struktuur, sisu, viitamine). Kiiduväärt, et kommentaarid ei piirdu vaid tähelepanekutega (hea/halb/vajab muutmist), vaid lisatud on ka omapoolseid ettepanekuid, näiteid ja soovitusi. Olete tagasisidestamise eesmärkidest õigesti aru saanud ja õpitut edukalt rakendanud. Väga tubli töö!

--Kk1058 (arutelu) 6. november 2017, kell 02:37 (EET)[vasta]

KOKKUVÕTE

  • Kokkuvõttes on olemas nähtuse määratlus ja see seletab lahti nähtuse peamise sisu.
  • Vormistuses on jätkuvalt kirjavead, kuid muu on korrektne.
  • Kokkuvõte vastab artiklile.
  • Kokkuvõttes on näha teema olulisust ja on toodud esile tähtsaim info artiklis.
  • Kokkuvõte on sobiva pikkusega.

LINGID JA KATEGOORIAD

  • Kategooriad on sobivad.
  • Lingid töötavad.
  • Mina lisaks lingid veel miiniväljale, miinile, Nõukogude Liidule ja lõhkeainele.

Marili Hendrikson[muuda lähteteksti]

1. Kokkuvõte: Kokkuvõttes olemas nähtuse määratlus, mis seletab lahti nähtuse sisu. Määratlus korrektne (asub esimeses lauses nagu vaja). Kokkuvõte võtab kokku artiklis kajastatut ning pole rohkem infot kui artikli tekstis. Alateemad samas järjekorras. Kokkuvõte toob esile huvitavaima selles artiklis. Kokkuvõte on sobiva pikkusega.

2. Lingid ja kategooriad Lisatud kategooriaon sobiv. Lingid töötavad. Võid veel siselinke lisada nt sõnadele tank ja Nõukogude Liit. Muidu tubli töö on tehtud!

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Kommentaar rühmakaaslastele. Olete kaaslase kirjutisse korralikult süvenenud - kommentaarid on taas põhjalikud ja konstruktiivsed. Väga hästi!


Artikli autorile. Artikkel võtab juba ilmet. Suurepärane! Enne jätkamist on aga oluline, nagu ka rühmakaaslased tähelepanu on juhtinud, seni tehtu kriitilise pilguga üle vaadata.

  1. Sisu ja alapeatükid. Kas mõni algselt sobinud alateema vajab artikli praeguse sisu kontekstis ümber nimetamist, ümber tõstmist, mitmeks jaotamist või hoopis kustutamist? Soovitan üle vaadata alateemade sõnastuse. Kas need on esitatud kohases käändes (nt "kuidas töötab")?
  2. Allikad, viitamine-refereerimine. Oled materjalide otsimisel ja nende tõlkimisel näinud palju vaeva. Tubli töö! Selleks, et teksti toimetamise etapis ei kuluks tarbetult palju aega allikate (ja tõlgete) üle kontrollimisele, soovitan korrektsele refereerimisele ja tsiteerimisele pöörata kindlasti tähelepanu juba praegu. Viimati lisatud tekstiosas on viited puudu või lisatud neid väga sporaadiliselt. Siinkohal on otstarbekas heita veelkord pilk teise ja kolmanda õppetüki materjalidele. Mida kujutab endast allikakriitiline lähenemine? Kuidas allikate abil kirjutada? Kuidas allikaid lugeda-tõlgendada, loetut õigesti refereerida ning allikatele korrektselt viidata? Kas oled oma teksti üle lugedes kindel, et võõrkeelset teksti tõlkides ja refereerides sai autori väide ka eesti keeles sisu moonutamata edasi antud? Kas refereering on korrektne ja viide õigesti vormistatud? Eelnevalt osutatud õppetükkide materjalidest leiad mitmeid häid näpunäiteid, lisaküsimuste puhul pöördu otse õppejõudude poole.
  3. Sõnastus, õigekiri, terminoloogia. Senistes kirjutamise etappides oleme keskendunud sisu loomisele ning teadlikult hoidunud grammatikavigade parandamisest või lauseehituse korrigeerimisest. Kindlasti tuleb aga tähelepanu pöörata kirjutise terminoloogilisele täpsusele ning kasutatud autorite korrektsele refereerimisele - ebaõnnestunud tõlked ja refereeringud ning sõnastusvead võivad moonutada ka sisu.
  4. Artiklit sisuliselt toimetades ja teksti edasi kirjutades soovitan tähelepanu pöörata ka tekstilõikude (sh alateemade) sidususele ja sisulisele järgnevusele. Mõned näited:
    • Esimesed tankid sõjas olid 1916 /.../ Esimesed tankitõrjemiinid tehti esimese maailmasõja ajal inglaste tankide vastu. - Ehk oleks otstarbekas alateema kaks esimest lõiku ühendada?
    • Saadetakse ka vange miiniväljadele neid käivitama. - Kas tegemist on tavapärase praktikaga?
  5. Kokkuvõte, lingid ja kategooriad. Oled linkimise põhimõtted ja tehnilise teostuse hästi selgeks saanud, oskad eristada sise- ja välislinke. Väga hästi!


Indu ja julget pealehakkamist kirjutamisel ja toimetamisel! Murede ja küsimuste korral olen Sulle rõõmuga abiks.

Kk1058 (arutelu)