Kasutaja arutelu:Annitee/Euroopa ruumiline areng

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel Euroopa Ruumilise Arengu Perspektiiv (ESDP) vastab etteantud mahule ja annab põgusa ülevaate planeerimisdokumendi sisust, eesmärkidest ja seosest Eestiga. Järgnevalt toon välja mõningaid puudusi ja tugevusi. Vikipeedia tavakasutaja eesmärgiks on võimalikult kiiresti asjast ülevaade saada, seega peab artikkel algama kohe sellega, mis asi on ESDP, mitte ebamäärase ja teemakauge üldise kirjeldusega. Seetõttu sobib praegune teine lõik ideaalselt esimeseks ja praeguse esimese lõigu võib täielikult välja jätta. Kolmas lõik, mis käsitleb ESDP üldist eesmärki oleks samuti soovitatav selgemalt ja konkreetsemalt ümbersõnastada, kuna praegu jääb see kohati segaseks. Meeldib, et on selgelt välja toodud ESDP kolm peamist eesmärki, kuid nendest lähtuvate põhivaldkondade seletamine jääb paiguti ähmaseks.

Vormilisest poole pealt esineb mõningaid ühildumis ja sõnakordusvigasid:

  • Linnakeskused peavad silmitsi seisma ümberkorraldustega, selleks on vajalik on linn-maa suhete ümberkorraldamist, et nende muutustega toime tulla.
  • ESDP võeti vastu ametlikult vastu 1999. aastal...
  • Keskkonna poole pealt peaksid Euroopa Liidu liikmed peaksid tagama...
  • ( roheline-ja kultuuriturism; õige on (roheline- ja kultuuriturism
  • Planeeringudokument tekstis kirjutatatud nii kokku kui lahku, õige on kokkukirjutus.
  • Euroopa Ruumilise Arengu Perspektiiv – kohati läbiva suurtähega, kohati esisuurtähega. Peab olema läbivalt suure tähega.

Samuti leidub kõnekeelseid või lohisevaid lauseid. Kohendamist vajab näiteks: Kuid enne täieõiguslikuks partneriks saamist osales ta ka selles koostöös, kuna alates 1998. aastast alates pakuti EL kandidaatriikidele võimalust osaleda selles koostöös perioodiliselt

Välislinke (ka muukeelsesse Vikipeediasse) teksti sees ei kasutata. Kohe alguses tuleks kaotada viide koos lingiga ( w:European Spatial Development Perspective- ESDP). Pildid lisavad artiklile atraktiivusust, hoolimata sellest, et on pigem üldised ja mitte otsest teksti illustreerivad.

Viitamise juures on hea, et on olemas nii internetiallika kasutamise kuupäev ja keel. Pigem mittevajalikuks pean Eesti väikevaldade üldplaneeringute kasutamist. Kuna on teada, et alamad planeeringud peavad tuginema hierahiliselt kõrgemal asuvatele planeeringutele ja kõikides üldplaneeringutes on sarnane ülesehitus ning seos ESDP-ga leitud. Seega oleks õigem tugineda algallikale, mitte tõlgendustele.

Tegu on teemakohase artikliga, kus esineb mõningaid tähelepanematuse ja ühildumise vigu, mis vajavad parandamist.

(Jantsik 29. veebruar 2012, kell 23:18 (EET))[vasta]



Annitee: Aitäh, arvestan tehtud märkusi ja teostan esimesel võimalusel parandused.