Kasutaja arutelu:Andresmihkelson/Robootika Kodulabor

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mul on kurb seda öelda, aga mingis mõttes on see kõigist arvutitehnika töödest parim töö ja mingis mõttes halvim. Õigekiri on hea, töö vastab nõutud pikkusele ja annab kodulaborist hea ülevaate. Terminid on lingitud.

Probleem on viitamisega. Oled viitamisel kasutanud kolme saiti, mis minu hinnangul on kõik vähetähtsad. Kas robootika kodulabor on üldse nii oluline, et temast peaks vikipeedias artikkel olema? Mul on kahtlus, et nimetatud kolm saiti ei ole erapooletud allikad. Aga kas selle kohta on erapooletuid allikaisd üldse olemas? Kas robootika kodulaborist on kirjutanud eesti või välismaa paberajalehed? Kui õpetajaid on koolitatud, äkki Õpetajate Leht? Uudisteagentuurid? Uudisteportaalid, näiteks Delfi? Kas Tehnikaülikooli või Tartu ülikooli saidil on sellest midagi? Kas muukeelsetes vikipeediates on sellest artikleid?

Mul on suur hirm, et see töö ei lähe arvestamisele, sest robootika kodulabor ei ole piisavalt oluline, et temast artiklit teha. Kas on sõltumatuid allikaid selle kohta, et robootika kodulabor üldse olemas on?

Palun ära lingi [[andur|andurid]], vaid [[andur]]id. Niimoodi muutub tekst lühemaks ja on tekstivaates loetavam. Ära lingi [[jadaport|UART jadaport]], vaid arusaadavuse huvides UART [[jadaport]] või [[UART]] [[jadaport]]. Lingi ka C-keel.


Eesti gümnaasiumite robootikaõppes on Kodulabor nagu Lego Mindstorms EV3, mille kohta ka siinsamas kursusel artikkel tehti. Lego on muidugi maailma mastaabis tõesti tunduvalt levinum, kuid Eestis kasutavad Kodulaborit üpris paljud koolid (samuti ka TTÜ, üritan leida viite) ja samuti on see Lego kõrval valitud ka gümnaasiumi valikkursuse platvormiks (ETAG viide).

Õpetajate leht mainis komplekti samuti seoses valikkursusega, samuti Koolielu portaal. Saan ka need viited lisada. Samuti on Postimees Plussi all üks artikkel ning galerii Kodulabori platvormil baseeruvate lahendustega võistlusest. Ka on komplekti mainitud robootikaõppega seotud veebisaitidel, nt VKHK tehnikaringi kodukal. Kas viited YouTube-i ka kuidagi aitaks? Andres Mihkelson (arutelu) 21. oktoober 2013, kell 03:27 (EEST)[vasta]


Vaatasin teksti teist korda üle. Mainitud vead on parandamata.

Kui asjast on Postimehes artikkel, siis on tore. Postimehe artikli põhjal saab mõned väited viidata. YouTube ei ole infoallikana soositud. Võib-olla on VKHK kodukal midagi asjalikku öeldud (peale selle, et Robootika Kodulabor on olemas).

Ma arvan, et kui on viidatud nii palju kui võimalik, siis võib töö tehtuks lugeda, aga kas pärast arvestust artikkel alles jääb või läheb liiga vähese tähelepanuväärsuse tõttu kustutamisele, eks see pärast paista. See oleneb muu hulgas sellestki, kui palju artikli sisust on õnnestunud viidata sõltumatute allikate põhjal. Taivo 25. oktoober 2013, kell 21:01 (EEST)[vasta]

Viisin nüüd kõik välja toodud parandused ja muudatused sisse. Andres Mihkelson (arutelu) 26. oktoober 2013, kell 21:00 (EEST)[vasta]

Hea küll. Nüüd tohib artikli avaldada. Taivo 27. oktoober 2013, kell 23:00 (EET)[vasta]