Kasutaja arutelu:Ahärm/Rahvusvaheline ettevõte e hargmaine ettevõte

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Retsensioon[muuda lähteteksti]

Põnev artikkel, mõiste seletus on arusaadav ja olulisemad aspektid on kajastatud. Ülesehitus oleks veidi loogilisem, kui rahvusvaheliste ettevõtete tunnused oleks loetletud ennem RVE tekkimise peatükki. Selle lause puhul „Teisena laieneti uutele turgudele, et kasu saada mastaabisäästust,“ tekib küsimus, mida täpselt tähendab mõiste „mastaabisääst“? Märgata on kiirustamisega kaasnevaid vigu, näiteks on jäänud seletamata viimane mõiste kompleksne globaalne kontsern ja samuti puudub viitamine kogu artikli vältel. Töö tundub lühikesevõitu.

KKarus 5.mai 21.25


Retsensioon[muuda lähteteksti]

  • Praegune pealkiri ei ole kindlasti korrektne. Soovitan pealkirja sõnastamisel „e“ pikalt välja kirjutada („ehk“) või üks osa pealkirjast panna sulgudesse.
  • Artiklist puudub pilt, mida antud kursuse juhendis oli nõutud.
  • Artikli maht ei ole täidetud. Nõutud 4000 tähemärgi asemel on olemas alla 3000 tähemärgi.
  • Hetkel on artiklis väljatoodud punktide haaval rahvusvaheliste ettevõtete tunnused, valdkonnad jne., mis on seejuures pandud kõik eraldi peatükkidesse. Soovitan peatükke vähendada ning tekst kirjutada sisukamaks.
  • Puuduvad ka lingid, mis antud tekstis mõne mõiste juures võiksid olla.
  • Puudub kasutatud kirjandus, viited.

Rahvusvaheliste ettevõtete tekkimine

  1. „RVEd viivad sageli oma tootmistegevuse teisele maale, kus on odavam toota. Eesmärgiks on vältida imporditollide maksmist, kasutada sealset odavat tööjõudu, loodusvarasid, energiat ning leebemaid keskkonna- ja töökaitseseadusi. „ – mind häirib sõna „eesmärgiks.“ Parem oleks lause ümbersõnastada, näitks nii: „RVE-d viivad oma tootmistegevused teistesse maadesse. Sellel on mitmeid põhjuseid, näiteks on sihtmaal odavam toota, võimalik vältida imporditollide maksmist .... „ Või mõnel muul võimalikul viisil.

Rahvusvahelise ettevõtte tunnused

  1. Pealkirjas esineb trükiviga (ettevõtte)
  2. Ei ole mõtet luua uut peatükki, kui see sisaldab vaid kolme tunnust ning alapeatükki „Rahvusvahelustumise põhjused.“
  3. Ka antud alapeatükk „Rahvusvahelistumise põhjused“ on liialt lühike.
  4. Soovitan peatükid kokku kirjutada üheks peatükiks (seejuures muuta ka peatüki nime – nt. RVE kujunemine ja tunnused) ning lisada informatsiooni ja näiteid. Kusjuures, kui vaadata esimest peatükki „Rahvusvahelisete ettevõtete tekkimine,“ siis ka selle võiks kirjutada antud peatüki alla.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et artikkel on küll informatiivne, kuid vastava kursuse nõuetele mitte vastav.

--Alull (arutelu) 6. mai 2014, kell 13:55 (EEST)[vasta]