Kasutaja arutelu:Adamsont/Nixie toru

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on väga hästi tehtud, aga toon siin välja väiksemad märkused sellest, mida veel muuta tuleks.

Penningu segu - arvan, et see peaks pigem käänduma Penningi.

Esimesed patendid, mis meenutavad loetava kuvaga lampe - patendid lampidele, mis meenutavad/on sarnased vm. (Patendid ise ie meenuta lampe).

Arvu ja ühiku vahele käib tühik, nt 40 °C, 170–180 V, 1–5 mA jne.

Isegi äärmuslike kasutusjuhtude juures toatemperatuuril kuumenevad Nixie torud harva üle 40°C - ilma komata.

Samas on lambi tööpinge tavaliselt 20–30V madalam ning kasutab oma tööks tavaliselt umbes 1–5mA voolu, mille piiramiseks kasutatakse tavaliselt anoodiga jadamisi takistit suurusega mõningad tuhanded oomid. - "tavaliselt" kordub liiga palju.

elektronid anoodvõre poole - see liikumine tekitabki voolu läbi toru. - mõttekriips peab olema pikem kui sidekriips, seda saab nt Wordist kopeerida. See on pisidetail, aga märgin siiski ära. Sama siin: äärvalgustust kasutavad kuvarid - kõik, mis kasutasid...

Punktloetelus peaks iga rea lõpus olema koma asemel semikoolon, kuna mõnes reas on juba koma kasutatud. Fraase, mis sisaldavad koma, eraldatakse selguse huvides semikoolonitega.

eluiga on vahemikus 5000 kuni 200 000 tundi[9], mis on enamasti võrdlemisi tagasihoidlik ning reaalsuses, korrektse kasutamise korral on veelgi pikem. - parem oleks "tagasihoidlik hinnang/lubadus" vm kuna muidu tundub, nagu eluiga ise oleks tagasihoidlik ehk väike.

1998 - 2005 - arvude vahel tühenduses "kuni" kasutatakse mõttekriipsu ilma tühikuteta.

Viidetest: viide peaks sisaldama lisaks autori ja artikli nimele ka perioodikaväljaande, raamatu vm nime, väljaandmiskohta ja kirjastuse nime, aastaarvu, perioodika puhul väljaande numbrit. Palun vaadake üle, kas saaksite siin kasutatud allikate kohta rohkem infot välja tuua. Kui info pole kättesaadav, võib see siin halvemal juhul jääda, nagu on, aga lõputöös muidugi peab kasutama ainult selliseid viiteid, mille kohta on kogu info olemas. Nt 5. viite puhul peaks viitama sellele allikale, mis lingi alguses välja toodud on.

Kui need väikesed parandused tehtud on, on artikkel valmis avaldamiseks.

Margotmöller (arutelu) 29. november 2015, kell 15:19 (EET)[vasta]