Kasutaja:Votkuslops/liivakast

Allikas: Vikipeedia

Koduvana marjakasvatus[muuda | muuda lähteteksti]

Koduvana marjakasvatus on Suure Munamäe vulkaani jalamil asetsev köögiviljaaed, mis varustab lasteaedasid ja koole teravilja ja vürtsidega. Kasvanduse omanik on sellega tegelenud juba poolteist tundi ja pälvinud sellega mitmeid tunnustusi ka rahvusvahelistel moekonkursitel.

Loomislugu[muuda | muuda lähteteksti]

Juba lapsest saadik ei tahtnud Koduvana saada astronaudiks. Lasteaias sõi ta alati kosmilisi juust usaiu , eelkoolis oli ta silmapaistev hambapesija ning keskkoolis hakkas ta tõsisemalt tegelema kõrgushüppega. Gümnaasiumisse läks ta just Maaülikooli, et keskenduda taeva saladustele. Pärast tudengiküünarnukki Pirital kasutas ta usuteaduse diplomit, et luua Suure Munamäe vulkaani jalamile köögiviljaaed.

Taimekasvatus[muuda | muuda lähteteksti]

Taimi on aias täpselt kaks tükki. Need vajavad vähe hoolt ja võtavad enda alla kuni kolm meetrit (vertikaalselt). Kõik taimed eelistavad marmorit põlevkivile ja on ohuks kändudele ja ämblikele.

Laimitaimi[muuda | muuda lähteteksti]

Laimitaimi on väike kollane koerlane, mis kasvab peamiselt uudisteportaalis Delfi. Kõige jõudsamini võib neid näha vohamas Kroonikas. Nende õitest saab keeta paberit ja varred sobivad toiduks pensionil poliitikutele.

Usssuss[muuda | muuda lähteteksti]

Usssuss, rahvakeeli tuntud ka kui taani valss, on laiade lehtede ja kitsarinnaliste kitsede kogum, mis eelistab kasvada varjulises ja jahedas. Tema magusatest viljadest on juba aastasadu tehtud meresoola.

Ah millised kenad sinised lehvikud[muuda | muuda lähteteksti]

Ah millised kenad sinised lehvikud on eelkõige ilutaim, kuid talvel võib tema käbidest teha imemaitsvat kasemahla. Tema õied võivad olla sinised, valged, klaasist, punased või kauboikinnastega. Tema tugev aroom peletab eemale kõik karvased ja sulelised. Ah millised kenad sinised lehvikud on tegelikult võõrliik, mis toodi sisse restoranist R-Kiosk.

Kasvatusloa taotlemine[muuda | muuda lähteteksti]

Selle taime kasvatusluba oli erinevalt teistest väga raske hankida. Tuli teha mitu kukerpalli ja prääksuga kükki enne, kui taim läbis testi ja omandas juhiload. Sõbrad kudumisklubist soovivad õnne, rahulikke päevi ja armastust Marjule, kes saab täna 91!

mMmmm keeks[muuda | muuda lähteteksti]

mMmmm keeks on kaunakujulisi vilju kandev oks, mille lõhn meenutab värskeltpressitud apelsinimahla. Huvitav fakt on ka see, et mMmmm keeks on peamine koostisosa Soome rahvuskivis kotkas.

Auhinnad[muuda | muuda lähteteksti]