Kasutaja:Vaher/Liivakast

Allikas: Vikipeedia

Ristiusk on ilmselt sama mis platonistlik kristlus Augustinuse ajal. Ristiusu tekkimise ajaks võib pidada 4.-5. s kui võeti kasutusele ristimärk. Ristiusu aluseks sai platonismist mõjutatud usutunnistus.


muu:

On umbes 150 Upanišat, millest 108 on ametlikult tunnustatud. Tekstid olid kirjutatud nii proosas kui salmis. Usutakse, et see oli vahel 700 eKr. Chr. Ja 200 v. Chr. Chr.

Üldiselt on Upanishadid filosoofilised tõlgendused, mis loodi esmakordselt üliõpilaste kitsa ringi jaoks; mõiste pärineb upaniṣadist, mis tähendab sõna otseses mõttes "lähedal olemist"; See tähendab, et "istuda õpetaja jalgadele". Nad sisaldavad doktriin Brahman ja taassünni, mis tulenevad Vedic juured, kuid samal ajal hävitada millest olulisim jaoks Vedic jumalad ja elu pärast surma seni (nt paradiislik elu Jumala Indra) on mõttetu. Jumalad alluvad Brahmani õpetustele, mida nad saavad Brahmanile võlgu panna.

Teine oluline uuendus on loodud süstemaatilise vaatluse looduse ja teadmine, et kõik tsüklilised protsessid jagada (hooajaline, iga päev, ringlust vesi jne) ja seega on pidev edasi-tagasi sama, nii et see oli ka inimeste kohaldatakse. Rituaal esivanemad pakkumise oli ka mõju uute arengute ja me mõelnud, võib leida aset hauataguses elus, kui kõik surnud, kui keegi sureb. Nii, mis juhtus surnu poolega? Õigluse küsimus mängis rolli: inimeste tegevust peeti otsustav selle olemasolu pärast surma, mis otsustab tulevikus õnne või kurbus. Sellest lähtuvalt areneb teo tagajärgede doktriin, mida kutsutakse Karmaks.

bla-bla

Väidete tähendus on leitav tekstist endast.

Ideed on kas kirjeldavad (milline on inimese loomus, kuidas nad omavahel suhtlevad) või normatiivsed (kuidas peab inimene käituma, milline on õige ühiselu korraldus).