Mine sisu juurde

Kasutaja:Siim Sarapuu

Allikas: Vikipeedia

Jõiste rand

[muuda | muuda lähteteksti]

Jõiste supelrand asub Saaremaa põhjarannikul, Jõiste külas, Leisi- Orissaare tee ääres. Seal on võimalik ujuda, päevitada, telkida ja lõket teha. Jõiste rannas on ka väike pood. Poest saab osta jäätist, karastusjooke, rannamänguasju lastele, esmaabitooteid nagu näiteks plaastreid ja tikkusid. Pood on avatud iga päev 12:00-18:00 ainult halbadel ilmadel võib pood olla suletud. Kuna alguses on vee põhi kivine viib sind sügavamale vette kai.

Jõiste rannas on ka telkimisplats kuhu saab ligi karavanautoga. Seal saab ka lõket teha ja grillida. Kogu ranna- ja telkimisala korrashoiuga tegeleb MTÜ VABA. Kuna see hooldus nõuab kulutusi peab seal grillimise või telkimise eest maksma 2€. Selle saab jätta poe ukse ette postkasti või kui pood on avatud siis sinna.

Rannas on ka võrkpalli väljak sportlastele. Kui sul endal palli pole saad selle laenutada 1€ tund.Platsi kasutamine on tasuta aga üritustest tuleb ette teatada.Rannas on veel laste mänguväljak, piknikulauad katusega, duššid külma veega, WC-d ja riietuskabiinid. Jõiste randa kasutades palutakse olla loodussõbralik ja prügi mitte maha visata.[1]

  1. "Jõiste rand".