Kasutaja:Peaasi.ee/liivakast

Allikas: Vikipeedia

Vaimse tervise esmaabi on abi, mida osutatakse inimesele, kellel on tekkimas vaimse tervise probleem, kelle olemasolev vaimse tervise probleem süveneb või kellel on vaimse tervise kriis. Vaimse tervise esmaabi ei asenda professionaalset abi, kuid võimaldab oluliselt suurendada inimeste ringi, kes suudavad aidata, teha esimesed sammud paranemise teel ja seejuures vahel ka elu päästa[1].

Sarnaselt füüsilise tervise esmaabiga on vaimse tervise esmaabi andmine jõukohane igaühele[2], kes on end esmaabi põhimõtetega kurssi viinud ja läbinud vaimse tervise esmaabi koolituse.

Vaimse tervise esmaabi logo.

Eestis koolitavad vaimse tervise esmaabi andjaid Peaasi.ee meeskond ja Eesti Psühhosotsiaalse Rehabilitatsiooni meeskond.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Vaimse tervise esmaabi kodulehekülg: https://esmaabi.peaasi.ee/

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. “See võib päästa kellegi elu! Need on põhjused, miks me vajame inimesi, kes oskavad anda vaimse tervise esmaabi”. Õhtuleht. 14.08.2022. Vaadatud 08.10.2022 https://tervis.ohtuleht.ee/1067933/see-voib-paasta-kellegi-elu-need-on-pohjused-miks-me-vajame-inimesi-kes-oskavad-anda-vaimse-tervise-esmaabi
  2. “Anna-Kaisa Oidermaa: igaüks on võimeline vaimse tervise esmaabi pakkuma”. Pealinn 16.09.2020. Vaadatud 08.10.2022 https://pealinn.ee/2020/09/16/anna-kaisa-oidermaa-igauks-on-voimeline-vaimse-tervise-esmaabi-pakkuma/