Mine sisu juurde

Kasutaja:Laura2303/liivakast

Allikas: Vikipeedia

New forest poni on pärit Lõuna-Inglismaalt new forestist.

Need ponid on väga kuulekad ja usaldusväärsed ning neil on hea ja sõbralik loomus. kõrgust on neil u. 1,35-1,45 m. sellel tõul on lubatud kõik värvused peale musta-valge kirju ja kõrbkirju. neil on ka väga ilus välimus neil on ilmekad silmad ja avarad sõõrmed pea sarnaneb mingil määral araabia hobuse peale. pikal tugeval seljal on tähelepanuväärne turi. jalad on veatud, aga mitte alati korrapärase kujuga.

 new foresti poni on tavaliselt laste lemmikratsu, ka nende liikumine on väga hea. Samm ja traav ei paista silma millegi erilisega aga galopp on neil suurepärane ning need ponid on ka väga head hüppajad. 

Erimärkused. New foresti ponid on oma nime saanud Inglismaal Hampshire'is asuva New Forwsti nõmmede ja metsamaade järgi. See piirkond meelitab ligi palju külastajaid. Ponid jooksevad New Forestis vabalt ringi ja kohtuvad juba varases eas paljude inimestega. Seepärast pole nad nii ujedad kui teised vabalt elavad ponid.

   Tõu parandamiseks ristati New foresti ponisid minevikus nii täisvereliste hobuste kui ka araabia hobustega, mida võib selgesti näha paljude hobuste juures, kel on lai, kuid sale pea.