Kasutaja:K.kudelina

Allikas: Vikipeedia

Minu nimi on Karolina Kudelina, elektroenergeetika ja mehhatroonika instituudi doktorant-nooremteadur.

Aastal 2015 olen lõpetanud kiitusega Narva-Jõesuu Keskkooli ja sisse astunud Tallinna Tehnikaülikooli elektroenergeetika erialale. Bakalaureuseõpingute ajal töötasin Narva Elektrijaamades elektriinseneri ametikohal. Aastal 2018 lõpetasin nominaalajaga bakalaureuseõppe ja jätkasin õpinguid magistriõppes energiamuundus- ja juhtimissüsteemide erialal. Magistriõpingute ajal olen tööle asunud insenerina Tallinna Tehnikaülikooli elektrimasinate uurimisrühmas. Oma magistritöö eest, aastal 2020, sain üliõpilaste teadustööde riikliku konkursil tehnika ja tehnoloogia valdkonnas magistriõppe astmes I preemia. Aastal 2021 oli minu jaoks suureks auks saada Aasta Tehnikaüliõpilaseks (Eesti Inseneride Liit).

Aastal 2020 astusin sisse doktorantuuri elektroenergeetika ja mehhatroonika õppekavale, kus minu uurimisteemaks on elektrimasinate ja ajamisüsteemide intelligentsed seisundiseire meetodid. Kuna elektrimasinad ja ajamisüsteemid mängivad olulist rolli enamike tööstusharudes, nende ootamatud tõrked tähendavad sageli tohutut majanduslikku kahju, keskkonnaprobleeme ja halvimal juhul ohtu inimeste elule. Sel põhjusel uurin oma doktoritöös diagnostikameetodeid ja nendega seotud signaalitöötluse algoritme, et tagada innovaatilist ja turvalist tulevikku.

Samuti võtan aktiivselt osa projektidest, mis on seotud teaduse populariseerimisega. Aastast 2022, olen L’Oreal-UNESCO noorte talentide Baltikumi programmi „Naised teaduses“ stipendiaat.