Velocity SE

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Kasutaja:Junos112/Test/Velocity SE)
Velocity SE RG Mojave Kosmodroomil
29. oktoober 2007 Mojave Kosmodroom, Rocket Racer prototüüp, modifitseeritud Velocity SE oma esimesel lennul tõusmas 10.000 jalani (3,000 m)
Rocket Racer'i peale maandumimist Mojave ruleerimis rajal.
Mojave ruleerimis rajal, vaade Rocket Racer'ile ahtri poolt.

Velocity SE lennuk on neljaistmeline, taga paikneva mootoriga propellerlennuk.

Lennuki kere ehituses on järgitud kandvat-canard mudelit, kus horisontaal stabilisaatorid asuvad põhitiibadest eespool, ning millel mootor paikneb sõitjate salongist taga pool. Propeller kasutab edasiliikumiseks n-ö surumist. Selline mootori ja propelleri asetus vähendab muuhulgas ka sõitjate salongi kostvat mootorimüra. Lennuki tootjaks on Velocity Aircraft. Vaikimisi pakub tootja lennuki jõuallikateks kas Lycoming IO-320 (160 hj) või Lycoming IO-360 (200 hj) mootorit. Teiste canard tüüpi lennukitega võrreldes on Velocity üsna sale, 227 liitri (60 galloni) kütuse ja 65% mootori võimsuse ning 75% reisikiiruse (155 sõlme) juures on tema lennukaugus 1720 km (930 meremiili). Seda kodus-ehitatavat komposiit materjalidest lennukit on võimalik saada, kas standardse "aeglaselt ehitatava" komplektina või siis "kiiresti ehitatava" komplektina, milles on esimesega võrreldes juba suured, tehases kokkupandud sõlmed.

XCOR Aerospace valis Velocity SE oma uue Rocket Raceri baas mudeliks. Rocket Racing liigas võistlevad rakett mootoriga varustatud baasmudeli põhjal ehitatud lennukid.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]