Kasutaja:Hoshanii

Allikas: Vikipeedia

Ma tanan teie Wikipedia perast, kui see nii hästi töttäp! Sivu 2.

( Egyptin )maasta Netsheriin´iin ( Nazhareth).

Bethelistä me menimme Hewrinii ( Hebroniin) jossa ovat isoiset luut. Sabriini on äitini äidin sisko ja Martha on äitini sisko.so. Makbalin( Makbelan luola ) korshaan ovat haudatut isoiset. Hebronista menimme Katziin ( Gatsa ) jossa olimme jonkin aikaa viipymässä, etsien taloa. Talon Jocef ostikin kun oli paljon rahaa, mutta sain hirmun tunteen ja möin se pois Kershalle, joka käski heti mennä ”hettaniin” helkuttiin.

Katzasta menimme Hewlatin Kehnaan, so. kylään ja sitten menimme Sewrattan yli ja sieltä puoli päivänmatkaa eteenpäin tietä pitkin hevosrattailla, jonka ostimme Hewrinistä. Hevonen oli harmaa ja sen nimi oli Sharmo, pienenpuolinen hevonen. Josin täytyi työntää rattaita ylämäessä. Marchmaani, äiti ja minä olimme rattaissa ja taloustavarat ja hyvä kaapisto. Ostimme talon heti ja se oli pieni ja herttainen ja hyvä. Eräs tilanne jäi mieleenpainuvana, kun minulle oli laitettu kihara tukka, sillä hiukseni olivat hyvinkin taipuisat ja minulla oli ylläni ns. kolitti, tytön hame. Olin silloin 5v 3kk ikäinen. Seisoin hiekalla ja talomme oli selkäni takana. Koltitti oli vähän likainen pyyhin näet käsiäni siihen usein. Siinä oli pyöreät kaulukset, jossa oli pieni pitsireunus, vähän irrallaan oikealta puolelta. Revin pitsireunuksen pois, kun en halunnut näyttää tytöltä. Minulla oli auringon antama rusketus hyvä jaloissa ja käsivarsissa, jalat olivat hiekan pölyssä. Halusin tuolloin isän mukaan rakentamaan, mutta olin vielä liian pieni ja osaamaton. Isä lupasi joskus vielä opettaa ja ottaa mukaan ja tehdäkin hyvän rakentajankin. Isä rakensi kokonaisia talojakin. Mm. muuraus ja kivitöitäkin tehden paljon perheensä elättämiseksi hyvin. Ahkera mies oli tuolloin Jocifi ja äiti kutoi ja paikkasi vaatteet hyvästi. Pitäen kotinsa puhtaana ja kauniinakin. Ikkunaverhot ja lasitkin meillä olivat ostetut ja kalliit. Tämä kaikki tapahtui Sfäärin puolella ollen eikä maan lihan alueella.

Olisi vielä paljonkin sellaisia yksityiskohtaisia asioita, kuin lasten syntymät ja niihin liittyvät tapahtumat. Omaisuusvarat olivat hyvät, kunnes tulivat huonot ajat ja Jocif halusi viedä perheensä takaisin Jitshreeliin. Takaisintulomatka oli pitkä, vaikea. Jocif halusi jäädä moniinkin paikkoihin asumaan, mutta ei löytynyt sopivasti töitä, sillä palkkatulot näyttivät huonoilta ja asumistilannekin oli huono monin paikoin. Tuolloin minulla oli hyvä hevonen ja rattaat. Matkalla oli Sekeneitä ( Mustalaisia ) joita piti aina varoa ja olla valmiina puolustamaan tavaroita ja lapsiakin. Lapsiakin he ryöstivät ja myivät edelleen, sillä lapsia oli tuolloin vähän ja hintakin oli kova, hyvästä pojasta varsinkin, jopa 300 dinaria 1v 6kk vanhasta. Tytöstä tuolloin 15 dinaria. Lapsikauppa oli tuolloin yleistä, jopa minuakin Hoshaania yritettiin ostaa. Tuohon aikaan minua alettiin Jetsiksi nimittämään. Egyptissä minulla oli useita erilaisia nimiä, jopa tytön nimi Halattha. Pojan nimiä, Halhi ja Hawlathi. Huom. Nämä kaikki tapahtumat ovat tapahtuneet taivaan alueella, eikä maan alueella.