Kasutaja:Hapud-rosinad/liivakast

Allikas: Vikipeedia
Manuaalne
Klambripüstol

Klambripüstol[muuda | muuda lähteteksti]

Klambripüstol on käeshoitav tööriist, mida kasutatakse raskmetalli klambrite kinnitamiseks puitu, plasti või müüritisse. Klambripüstolit kasutatakse paljude erinevate rakenduste jaoks ja erinevate materjalide kinnitamiseks, sealhulgas isolatsioon, mähis, katus, juhtmestik, vaipkatted, polsterdus ja hobi- ja käsitöömaterjalid.

Üldiselt on klamberpüstoleid kolm erinevat tüüpi: manuaalne, elektriline (juhtmest või akust) ja pneumaatiline (suruõhk). Esimesed klammerdajad võeti kasutusele umbes 1934. aastal Ameerika Ühendriikides.

Enamikel eesmärkidel kasutatakse ruudukujulisi klambreid; kuid mõned klammerdajad võivad võtta ümarad otsaklambrid kaablite hoidmiseks pinna vastu. Tüüpilised klambripikkused on 6, 8, 10, 12 ja 14 millimeetrit.

Kõige sagedamini kasutatav klamberpüstol on käsitsi valmistatud peapüstolid. Need on odavad, kergesti laaditavad ja kasutatavad.

Elektriline klambripüstol[muuda | muuda lähteteksti]

Elektrilised klammerdamispüstolid on palju pikemaajaliselt kasutatavad. Elektriline klamberpüss võib toota ka rohkem klambreid minutis. See võib olla kasulik suurte klammerdamistööde jaoks, kus saate kiiresti liikuda. Vajavad väga vähe füüsilist pingutust.

Suruõhuline klambripüstol[muuda | muuda lähteteksti]

Pneumaatiline ehk suruõhuline klambripüstol on kasutatav peamiselt isolatsiooni paigaldamisel, mis vajab rohket klammerdamist. Nagu elektrilised klammerdaja, vajavad nad väga vähe füüsilist pingutust. Sõltuvalt tööst võib pneumaatilise klambripüstoliga kasutada erinevat tüüpi klambreid. Eelkõige tähendab see seda, et klambripikkus varieerub.

[1] [2]