Mine sisu juurde

Kasutaja:Eveval

Allikas: Vikipeedia

Colton Haynes[muuda | muuda lähteteksti]

Colton Lee Haynes (sündinud 13. juulil 1988) on Ameerika näitleja, modell ja laulja. Ta on tuntud oma tähtsa rolli poolest Jackson Whittemorena[1] MTV üleloomulikus draama seerias Teen Wolf [2]ja Roy Harper / Arsenal CW superhero telesarjas Arrow[3].

Varasem elu[muuda | muuda lähteteksti]

Colton Lee Haynes sündis Kansases, Andales, Dana Denise Mitchelli ja William Clayton Haynesi poeg. Ta on kirjeldanud oma vanemaid kui "vaba vaimulikke hipisid." Ta kasvas üles Andale talus ja elas ka Arkansas, New Mexicos, Texases ja Floridas. Ta käis Florida Navarra keskkoolis, Kansase Andalese keskkoolis ja lõpetas Samuel Clemensi keskkooli Schertzis Texases.

Isiklik elu[muuda | muuda lähteteksti]

Haynes on kogu oma elu jooksul ärevusega võidelnud tema "salajase gei mineviku" pärast. Olemata veel valmis oma seksuaalsest orientatsioonist avalikult rääkima, läks ta kolmeks kuuks ravile, et oma ärevusprobleemidega toime tulla. Hiljem, 2016. aasta mais avaldas ta meelelahutusnädala intervjuus avalikult, et on gei.

Haynes ja tuntud lilleseadja Jeff Leatham kihlusid 11. märtsil 2017. Nad abiellusid 27. oktoobril 2017. 2017. aasta novembris nomineeriti Haynes Out[4] ajakirjale "OUT100" 2017. aastal, tunnustamaks tema avalikku välja tulemist, tema "eneseteostust" ja tema professionaalset tööd.

Haynesi ema, Dana, suri tsirroosi tagajärjel 2018. aasta märtsis. 2018. aasta mais esitas Haynes abielulahutuse Leathamiga, kuid paar astus uuesti suhtesse enne nende esimest pulma-aastapäeva.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Haynes alustas oma karjääri modelline New Yorgis viieteistkümneaastasena. Hiljem ilmus ta Abercrombie & Fitchi[5] jaoks Bruce Weberi[6] fotosessioonil. Hiljem alustas Haynes modellindusega Kira Plastinina, J. C. Penney ja Ralph Laureni kampaaniates. 2008. aastal jätkas Haynes modellindust sellistes kampaaniates nagu Verizon[7] ja ilmus ka mitmetes ajakirja toimetustes, nagu näiteks Teen Vogue[8] ja Arena[9].

Haynes mängis Jackson Whittemore'i rolli 2011. aasta MTV seerias Teen Wolf, mis põhineb 1985. aasta sama nimega filmil. 2012. aasta oktoobris avaldas Haynes, et ta lahkub seriaalist peale kaht hooaega, märkides, et "ma olen kurb, et see peatükk on lõppenud, kuid rõõmus uue alguse pärast." Alates 2012. aastast oli ta liige CW-i Arrow'is, mängides Roy Harperit. Haynes lahkus seeriaalist kolmanda hooaja lõpus, kuid tegi üllatus naasmise neljandas episoodis.

Haynesi esimene krediteeritud mängufilmi roll oli 2015. aasta filmis San Andreas[10].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]