Kasutaja:Ehitis./liivakast

Allikas: Vikipeedia

Hekikäärid[muuda | muuda lähteteksti]

Hekikääre kasutatakse põõsaste, põõsastike, hekkide ja puude lõikamiseks, kärpimiseks ning trimmimiseks. Hekikääre esineb kolme erinevat tüüpi, tulenevalt kääride jõuallikast: manuaalsed (inimjõul töötavad), elektrilised ning kütuse baasil.

Manuaalsed hekikäärid[muuda | muuda lähteteksti]

Manuaalsed hekikäärid meenutavad välimuselt suuri tavalisi kääre või kärpimiskääre, mida kasutatakse eelkõige okste lõikamiseks. Manuaalsed hekikäärid on kõige odavamad, keskkonnasõbralikumad ning ei vaja enne kasutamist spetsiaalset ettevalmistust.

Mootori jõul töötavad hekikäärid[muuda | muuda lähteteksti]

Mootori (elektri ja kütuse) jõul töötavad käärid võimaldavad töö kiiremini valmis saada ning vajavad töö tegemiseks vähem käelist jõudu, kui samalajal manuaalsed hekikäärid töötavad jõuülekandega. Elektriliste ja kütuse baasil töötavate kääride vahe seisneb selles, et kütuse baasil käärid on tavaliselt võimsamad, aga raskemad. Elektrilised hekikäärid on kergemad, vähem võimsamad, aga tekitavad vähem müra. Samuti vajavad mõningad elektriliste kääride mudelid elektrijuhet, mis võib raskendada pääsemist mõningatesse kohtadesse. [1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Hedge trimmer". Vaadatud 07.02.2019.